Így kell ápolni, hogy ne váljon gusztustalanná a teljes állkapcsot elborító arcszőrzet.
Állítólag Brooklynból indult a bozontos szakáll divatja, de Magyarországot is egész hamar elérte a hullám: a romkocsmákban, egyetemeken és kreatív szakmákban fellelhető 25 fölötti, és 35 alatti hipszterek Petőfi bajsza helyett most Marx állával azonosulnak.
Utoljára a hetvenes-nyolcvanas években volt divatban ez a forma itthon, a kilencvenesekben leváltotta a George Micheal által jegyzett háromnapos borosta, később a körszakáll lett a trendi, majd egy ideig a csupasz áll vette át a hatalmat, míg a fent említett bajuszőrület után be nem zárult a kör. A szakáll a férfivá érés illetve a bölcsesség jelvénye, továbbá hosszítja, keretezi és markánsabbá varázsolja az arcot.
Kényelmes ez a divat, csak hagyni kell nőni, gondolnánk, és ezzel örökre – azaz, ahogy a Charlie és a csokigyárból kiderült, nagyon-nagyon hosszú ideig – kipaterolja a metroszexualitást a hímneműek trendszótárából. Ám a stílustanácsadók szerint nem szabad teljesen elhagyni piperkőc oldalát annak sem, aki szakállnövesztésre adja fejét.
1. Három-négy naponta trimmerrel, hajnyíróval adjon formát a szakállának,
2. Hogy ne rasztásodjon, gabalyodjon esténként fésülje, vagy kefélje át,
3. Kímélő samponnal és balzsammal mossa,
4. Sőt, formázza hajsprével vagy -géllel.