Plázs travelline.hu 2010. április. 21. 09:08

Júniusban ismét Nemzeti Vágta

Itt a többi között lovas bemutatók, sportlovas versenyek, kulturális és gyerekprogramok szórakoztatják a közönséget -...

Itt a többi között lovas bemutatók, sportlovas versenyek, kulturális és gyerekprogramok szórakoztatják a közönséget - mondta el Székely Tibor vágtafőkapitány kedden sajtótájékoztatón Budapesten.
   
A programhoz 14 vidéki közösség csatlakozott, így az előfutamokat is ennyi helyen rendezik meg - tette hozzá. A budapesti és vidéki megmérettetések Széchenyi István emlékének adóznak, a gróf halálának 150. évfordulója alkalmából a programokat a Széchenyi Emlékbizottsággal együttműködve rendezik.

vagta.hu

A versenyen nem indulhatnak profi zsokék és 50 fölötti hendikep számú lovak, mindez nagyobb esélyegyenlőséget teremt - tájékoztatott Szotyori Nagy Kristóf versenyigazgató. Ebben az évben külön díjazzák a futamon résztvevő magyar lófajtákkal versenyzőket is, s a celebek is őshonos magyar fajta lovakkal vesznek részt a megmérettetésen.
   
Az előfutamokat az egyes régiók önállóan szervezik, a többi között a Bácskai Vágta 24-én, a Bükkösdi Vágta 25-én, a Sarkadi Vágta május 1-jén, a Nyírségi Vágta 2-án, a Bácsalmási Vágta 8-án, a Balatoni Vágta 9-én, a Palóc Vágta 15-én, a Széchenyi Vágta 16-án, a Kocséri Vágta 16-án, a Kisalföldi Vágta 22-én, a Jász Vágta 23-án, a Festetics Futam 23-án, a Bikali Vágta 29-én, az Északi Vágta 30-án várja az érdeklődőket.
   
A Hősök terén a hagyományos versenyek mellett jótékonysági sztárfutam, akadályvágta, Széchenyi emlékfutam, huszárbajnokság döntő, az ország legjobb csikósa döntő, történelmi felvonulások, lovas játékok szórakoztatják az érdeklődőket.
   
Az 56-osok terén felépített Széchenyi pályán egyebek mellett díjugrató és magasugró verseny, military, lovas divatbemutató, csiklós bajnokság, lovas ovi várja a látogatókat, akik az országkonyhában megkóstolhatják a különböző régiók étel különlegességeit. Az Andrássy úton felállított pavilonokban a résztvevő települések bemutathatják helyi értékeiket, népművészeti hagyományaikat.

MTI

Vállalkozás Gyükeri Mercédesz, Rácz Gergő 2024. december. 29. 17:30

Ahol a rizs az isten és perui a spárga: a Nobuban jártunk

Lehet variálni egy felső polcos étteremlánc menüsorában, vagy az főben járó vétek? Honnét tudja egy ázsiai kulináriát szolgáló étterem beszerezni az alapanyagait Budapesten, és hogy lesz a megoldás végül Spanyolország? Ezekről és sok másról faggattuk a Nobu Budapest séfjét, Schreiner Gábort, közben azt is megkérdeztük, hogy a halak filézése közben milyen gyakran vágja meg a kezét.