"A francia kultúra nagy tisztelőiként mindig is igyekeztünk megragadni az alkalmat és...
"A francia kultúra nagy tisztelőiként mindig is igyekeztünk megragadni az alkalmat és továbbadni barátainknak azt a keveset, amit a gall civilizáció pereméről összecsipegettünk: egy bloggal odébb meséltünk már nektek az osztrigáról, a pastisról, a párizsi Operáról, sőt,a Sarközy-féle haderőreformról, úgyhogy eljött az ideje a békacombnak is. Már csak azért is, mert 2008 a Béka Éve, természetvédelmi szempontból.
Ellenségeik évszázadok óta „békaevőknek” (is) becézik a franciákat, ami szerintem egyáltalán nem dehonesztáló – a „káposztazabáló”-nál vagy a „macskaevő”-nél mindenesetre semmivel sem sértőbb. Igen: a franciák szívesen megeszik a békát, de a csigával, a libamájjal vagy a már említett osztrigával ugyanígy vannak – ez utóbbihoz képest főleg a javukra írható, hogy a békát előbb megölik.
Lássuk tehát a békaelkészítés fogásait. Mivel sajnos nem volt időnk leugrani a patakpartra, kénytelenek voltunk hozott anyagból dolgozni és az egyik temesvári szupermarketben kapható friss békacombot használni.
Ha már ráharapott, sok tennivaló nincs. A Négy Mancs Társaság (és egyéb állatvédő szervezetek) tagjai innen kezdve ne olvassák tovább. Én szóltam..."
A teljes cikk Csurtusék blogjában olvasható.