Nagyítás Hernádi Levente 2012. július. 06. 19:14

A Cserpes, a Leves és a Halkakas - Nagyítás-fotógaléria

Halbisztró, tejivó, levesbár, háztáji piac – sorra nyílnak Budapesten a színes és szinte pillanatok alatt befutó gasztroterek. Olyan fiatalok állnak össze, akik sosem vendéglátóztak, mégis úgy érzik, ők lesznek azok, akik betömik a piacon tátongó lyukakat, és nem is igen lőnek mellé. A városnak egyértelműen kell a bio, a magyar és a retro is.

A Szimpla egy hónapja minden vasárnap átalakul, és a merengő állástalan diplomások populációja mellé új rétegeket szippant be.
Hernádi Levente Haralamposz
A kézműves termelők itt arra a legbüszkébbek, hogy természetes alapanyagokból, vegyszer, színezékek és ízfokozók nélkül hozzák a minőséget, ''ahogy a nagyszülőktől tanulták''.
Hernádi Levente Haralamposz
Itt egy korty bazsalikomszörp, ott egy falat csokis süti különleges kakaóbab fajtákból, egy marék csíra, egy kevés kakukkfüves kecskesajt.
Hernádi Levente Haralamposz
A Halkakasban minden a frissen beszerzett magyar hal körül forog.
Fülöp Máté
A magyarok nem esznek elég halat, ha pedig igen, azt is fantáziátlanul készítik el - ez ellen szeretnének tenni a Halkakas szakácsai.
Fülöp Máté
A Cserpes Tejivóban a dizájn kedves és nincs túlhabosítva, a szendvics zavarba ejtően puha, túrósbatyu pedig még meleg.
Fülöp Máté
A turmixnak meglepő módon valódi tej íze van.
Fülöp Máté
Cserpes István már a bővítésen agyal. Hamarosan a Madách tér árkádjai alatt Bagaméri módjára mérné a Cserpes fagyit, de a Liszt Ferenc téren is szemez egy helyiséggel, ahol már nem csak reggelizőben, hanem melegkonyhában is gondolkodik: krumplis és mákos tésztával, vagy éppen debreceni töltött káposztával.
Fülöp Máté
Múzeum körút egyik udvarában bújik meg egy mini cukorkalaboratórium. A srácok a cukorkakészítő mesterséget élesztik újjá, modern minimál dizájnnal, és abszurd ízkombókkal.
Hernádi Levente Haralamposz
A különféle cukrokat sokféle kombinációban vehetjük be egyszerre.
Hernádi Levente Haralamposz
A kínai-török-gyrosos csapáson túl a magyar kolbász is bekúszott a VII. kerületi partinegyedbe. Pig37 Blitzgrill
Hernádi Levente Haralamposz
Egy olyan helyet hiányoltak a piacról, ahol mindig ugyanazt a jó kolbászt, és ugyanazt a jó savanyúságot adják.
Hernádi Levente Haralamposz
Nagyjából egy éve működik a Leves. A levesek helyben és frissen készülnek, a pult mögül rálátunk a rotyogó fazekakra, az egész hely nem nagyobb 14 négyzetméternél.
Hernádi Levente Haralamposz
Leves alatt itt nem híg és zsíros menzalevesekre kell gondolni, hanem gazdag, ötletes és változatos kreációkra, elvihető papírpohárban.
Hernádi Levente Haralamposz
Egy nyugalmas reggeli a Nostro teraszán.
Hernádi Levente Haralamposz
Mikszáth téri gasztroblokk egyik gyöngyszeme a Nostro. Az olasz szó jelentése: "Miénk"
Hernádi Levente Haralamposz

Olvassák el részletes tesztünket kapcsolódó cikkünkben!

Kövessenek minket a Facebookon is!