Kult hvg.hu 2023. november. 06. 17:51

Átadták a Juhász Gábor-emlékdíjat a HVG két újságírójának

Idén két fiatal munkatársunkat díjazta a szakmai zsűri.

Hatodik alkalommal adták át a HVG szerkesztőségében a 2018-ban elhunyt kollégánkról, Juhász Gáborról elnevezett emlékdíjakat. A Juhász család által és a lapkiadó közreműködésével alapított elismeréssel minden évben egy HVG-n és egy hvg.hu-n megjelent írás szerzőjét ismeri el a lap két egykori főszerkesztője, Jakus Ibolya és Lipovecz Iván, valamint Juhász Gábor testvére, Juhász József egyetemi tanár alkotta szakmai zsűri.

A nyomtatott HVG szerkesztőségéből idén Iványi Blanka érdemelte ki a legjobb cikknek járó díjat a hazai szerencsejáték-ipar és a NER-milliárdosok kapcsolatát feldolgozó írásával, az online szerkesztőségből pedig Nagy Iván László nyerte az elismerést a májusi CPAC Hungary-n elhangzott Orbán-beszédről írt véleménycikkével.

Iványi Blanka és Nagy Iván László
Túry Gergely

Juhász Gábor csaknem az alapítástól, 33 éven át volt a hetilap munkatársa, szakmai pályafutása elválaszthatatlan a HVG történetétől.

Élet+Stílus Nemes Nikolett 2024. december. 28. 18:00

Pisszeghet, sípolhat, szisszenhet és pöföghet a befőttesüveg, de pont ez a jó: így  fermentáltunk savanyú káposztát

Csodás vitamin- és tápanyagbombával kényeztethetjük a mikrobiomunkat a téli ínség idején, ha fermentált ennivalókat fogyasztunk. Többek között savanyú káposztát is készíthetünk ezzel a módszerrel – elmondjuk, hogyan érdemes csinálni lépésről lépésre, mit kell tudni a sózásról, fűszerezésről, hogyan kombináljuk az alapanyagokat, és mire figyeljünk különösen az erjesztés során.