Kult hvg.hu 2023. augusztus. 25. 11:49

A korona alkotói megszólaltak Diana hercegnő és Erzsébet királynő halála kapcsán

A producerek arról is beszéltek, hogy II. Erzsébet királynő halála miként befolyásolta a sorozatot.

A brit királyi családról szóló sorozat, A korona alkotói arról beszéltek, hogy Diana hercegnő halálát „finoman és érzékenyen" jelenítik meg a hatodik, egyben utolsó évadban. Ezt Suzanne Mackie, az egyik producer mondta az Edinburgh-i televíziós fesztiválon a BBC tudósítása szerint. Az új évad, ami a Diana 1997-ben bekövetkezett halála utáni években játszódik majd, várhatóan még idén megérkezik a Netflixre.

Ahogy Mackie mondta, hosszas beszélgetések előzték meg a munkát, és bár szerinte a végén úgyis a közönség ítéli meg az eredményt, ő úgy látja, hogy finoman, átgondoltan és tisztelettel sikerült foglalkozniuk a témával. Ezenkívül méltatta a hercegnőt alakító Elizabeth Debickit, akit rendkívüli színésznőnek nevezett.

Andy Harries, a sorozat másik producerét arról kérdezték, hogy II. Erzsébet tavaly őszi halála befolyásolta-e valamilyen módon a produkciót. Harries szerint mindannyiukra hatással volt, különösen Peter Morgan forgatókönyvíróra (aki egyébként a sorozatot egy, a királynőnek írt szerelmes levélként aposztrofálta). Konkrétumokat ugyan nem nagyon osztott meg, csak sejtelmesen annyit mondott: „Alapvetően nem változott meg, de bizonyos értelemben igen. Ha majd megnézik, azt hiszem, tudni fogják, mire gondolok."

 

Így fog kinézni Vilmos herceg és Kate Middleton A korona utolsó évadában

Ed McVey és Meg Bellamy alakítják a hatodik évadban a fiatal herceget és Middletont, kijöttek a róluk készült első hivatalos fotók is.

Élet+Stílus Nemes Nikolett 2024. december. 28. 18:00

Pisszeghet, sípolhat, szisszenhet és pöföghet a befőttesüveg, de pont ez a jó: így  fermentáltunk savanyú káposztát

Csodás vitamin- és tápanyagbombával kényeztethetjük a mikrobiomunkat a téli ínség idején, ha fermentált ennivalókat fogyasztunk. Többek között savanyú káposztát is készíthetünk ezzel a módszerrel – elmondjuk, hogyan érdemes csinálni lépésről lépésre, mit kell tudni a sózásról, fűszerezésről, hogyan kombináljuk az alapanyagokat, és mire figyeljünk különösen az erjesztés során.