Kult hvg.hu 2022. december. 06. 18:00

Fülke könyvajánló: Üljön le Ön is Michelle Obama konyhaasztalához!

Hogyan lehetnek relevánsak a világ egyik legbefolyásosabb nőjének a praktikái a mi életünkre nézve? A volt first lady legújabb könyve, a Belső fényünk ötvözi az önismereti, self-help kötetek mindennapi tanácsait egy különlegesen erős nő személyes történeteivel – közéleti podcastunk legfrissebb adásában a HVG Könyvek magyar kiadásának megjelenése előtt beszélgettünk róla.

Négy évvel az Így lettem után újabb Michelle Obama-könyv jelenik meg a HVG Könyvek kiadásában: a szerdán megjelenő, Belső fényünk című kötetben a volt first lady nemcsak saját történeteit eleveníti fel, hanem tíz fejezetben tíz témakört körüljárva hasznos tanácsokkal látja el az olvasót a kiszámíthatatlan 2020-as években.

Hogyan lehet releváns a világ egyik legbefolyásosabb nőjének szemléletmódja a mi mindennapi életünkre nézve? Kinek szól ez a könyv és milyen emberként ismerjük meg belőle Michelle Obamát? Erről beszélgetett közéleti podcastunk, a Fülke legfrissebb adásában Nagy Iván László a kötet magyar nyelvű kiadásának felelős szerkesztőjével, Dufka Hajnalkával és a hvg.hu Kult rovatának újságírójával, Csatlós Hannával.

  • 0:37: Miről szól a Belső fényünk?
  • 5:40: Hogyan lehet Michelle Obama releváns?
  • 9:20: Miben más a Belső fényünk, mint az Így lettem?
  • 13:43: Miben más ez a könyv, mint bármely self-help kötet?
  • 24:30: A könyv legizgalmasabb anekdotái (mérsékelt spoilerveszély mellett)
  • 36:06: Nőknek szól-e a könyv?
  • 39:40: Michelle Obama fiataloknak ajánlja a könyvet – jogosan teszi?
Élet+Stílus Nemes Nikolett 2024. december. 28. 18:00

Pisszeghet, sípolhat, szisszenhet és pöföghet a befőttesüveg, de pont ez a jó: így  fermentáltunk savanyú káposztát

Csodás vitamin- és tápanyagbombával kényeztethetjük a mikrobiomunkat a téli ínség idején, ha fermentált ennivalókat fogyasztunk. Többek között savanyú káposztát is készíthetünk ezzel a módszerrel – elmondjuk, hogyan érdemes csinálni lépésről lépésre, mit kell tudni a sózásról, fűszerezésről, hogyan kombináljuk az alapanyagokat, és mire figyeljünk különösen az erjesztés során.