Kult hvg.hu 2021. június. 10. 12:39

Noel Gallagher csúnyán nekiment Harry hercegnek

Gyakorlatilag minden szava káromkodás volt, amikor a hercegről beszélt.

Noel Gallagher alaposan nekiment Harry hercegnek, amiért Meghan Markle-lel együtt nyilvánosan bírálta a királyi családot az Oprah Winfreynek adott interjúban. Egészen pontosan egy kiba**ott woke hópihének nevezte, ezen a ponton pedig a Lexiq.hu-t hívjuk segítségül.

"Az angol woke (kiejtve: vók) szó szerinti magyar jelentése felébredt, ami átvitt értelemben arra utal, hogy valaki jól tájékozott, naprakész a világ történéseiről. 2017 óta egy újabb jelentéssel is használják, mely szerint aki woke, az érzékeny az olyan társadalmi kérdésekre, mint például a rasszizmus vagy a szabadságjogok korlátozása. A woke kultúra vagy woke ideológia tehát egy figyelemfelhívás a társadalmi igazságtalanságra, elsősorban a faji megkülönböztetésre. A kifejezést gyakran pejoratív értelemben használják a mozgalom támogatóinak kigúnyolására azok, akik ellenzik az egyenlőség eszméjét vagy eltúlzottnak érzik az ilyen irányú törekvéseket."

Noel Gallagher

Az Oasis gitárosa – akinek híresen feszült kapcsolata van testvérével, Liammal –, elmondta, együttérez Vilmos herceggel. "Vilmos herceg. Érzem annak a **** fiúnak a fájdalmát. Van egy ***** öccse, aki felelőtlenül összevissza beszél minden szart, annyira feleslegesen." Szerinte a hercegnek egyszerűen be kellene fognia a száját. Ezek után kritizálta Harryt, amiért szétzilálta a családot, majd Meghan Markle-t vette célba: "Ez történik, ha kapcsolatba kerülsz az amerikaikkal. Ennyire egyszerű" – tette hozzá.

Még több kultúra a Facebook-oldalunkon, kövessen minket:


VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
EURO 2020 - kövesse a foci-Eb összes hírét a hvg.hu-n!
Vállalkozás Dobos Emese 2021. június. 20. 18:00

Magyar faluból, nyugdíjasokkal veszi fel a harcot a világcégekkel egy vállalkozás

Immár 27 asszonynak ad munkát a tardi Matyodesign társadalmi vállalkozás, akik akár 100-120 ezer forintot is "összehímezhetnek" nyugdíj mellé egy hónap alatt. A koronavírus-járvány azonban nemcsak a viszonteladóikat érintette hátrányosan, de a pandémia előtt induló új üzletágukat, a szervezett túrákat is. Az értékesítési modelljük azonban fordult. Váczi Rozival, a Matyodesign alapítójával beszélgettünk Tardon.