Kult hvg.hu 2021. április. 16. 13:10

Törőcsik Mari tisztelői pénteken délután leróhatják kegyeletüket a Nemzeti Színháznál

Törőcsik Mari kérésére a művésznő temetését szűk családi körben tartják majd. Üzent a színésznő lánya is.

Törőcsik Mari tisztelői leróhatják kegyeletüket a Nemzeti Színház Hajóorrában felállított emlékhelyen 2021. április 16-án, pénteken 17 órától 21 óráig – közölte a színház a színész halálhírét követően. Azt is hozzáteszik: Törőcsik Mari kedvence a sárga rózsa volt, ezzel a virággal emlékezhetnek rá pénteken is, a továbbiakban pedig a hét minden napján 10 és 21 óra között.

„Kérjük a tiszteletüket tevőket, hogy a Nemzeti Színház Hajóorrát a Soroksári út felől kijelölt útvonalon közelítsék meg. A járványhelyzetre való tekintettel kérjük, fokozottan ügyeljenek a megfelelő távolságtartásra. Ha lerótták kegyeletüket, a tömeg elkerülése érdekében a Duna felőli oldalon, a Nemzeti Színház parkolójának irányába távozzanak” – írják. A színház egyúttal készített egy videót Törőcsik Mari szerepeiről:

A Nemzeti Színház azt is közölte: Törőcsik Mari kérésére a művésznő temetését szűk családi körben tartják majd. Mint írják, a művésznő lánya, Maár Teréz szeretné megköszönni a Szombathelyi Markusovszky Kórház összes alkalmazottjának, illetve dr. Sámoczi Mariannának, hogy az elmúlt öt évben mindent megtettek Törőcsik Mari egészségéért.

Még több kultúra a Facebook-oldalunkon, kövessen minket:

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Minden hír a koronavírus-járványról