Kult hvg.hu 2020. május. 28. 15:54

Nagy-Kálózy Eszter és Rudolf Péter otthonából nézhetjük végig Csehov házasságát

A budapesti Madách Színház ideiglenesen áttette a színpadot a színészek otthonaiba.

Mint korábban megírtuk: a színházak kényszerű bezárása után gyakorlatilag „házhoz jönnek” a társulatok, a Madách Színház konrkétan online élőzéssel bemutatósorozatot indít.

Ennek első darabja lesz Carol Rocamora Örökké fogd a kezem című művének premierje június 4-én, amelyben Nagy-Kálózy Eszter és Rudolf Péter alakítják a híres Csehov-házaspárt. A darabot Szirtes Tamás rendezi, a szerelmi történet szerző Anton Pavlovics Csehov és felesége, Olga Knyipper színésznő levelezése nyomán született meg. Az előadás különlegessége pedig, hogy az életben is házas Nagy-Kálózy Eszter és Rudolf Péter a saját otthonukban fognak játszani, ezzel még bensőségesebbé téve az előadás hangulatát.

Korábban is dolgoztunk már együtt házaspárként, de arra még nem volt példa, hogy a színpad helyett a saját otthonunk legyen a díszlet” – mondta a darab kapcsán Nagy-Kálózy Eszter.

A bemutatósorozat következő darabja Bernard Slade Jövőre, veled, ugyanitt című vígjátéka lesz Kovács Lotti és Szemenyei János előadásában.

A nézők a színdarabok kezdete előtt, 19:20-tól részt vehetnek egy-egy virtuális társalgáson is, ahol Nyáry Krisztián és Gálvölgyi János válaszolnak majd a közönség által feltett kérdésekre.

A jegyvásárlásra a Madách Színház honlapján van lehetőség.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Minden hír a koronavírus-járványról