Kult hvg.hu 2018. december. 10. 09:18

Sólyom László: „A független oldalak ma a szabadság kis körei”

A volt köztársasági elnök belőtte az új online Válasz helyét, amelynek szerinte jó helye lesz a független oldalak között.

Néhány hónappal azután, hogy nem csak a nyomtatott, hanem a digitális kiadása is megszűnt a Heti Válasznak, a hetilap alapemberei megint összeálltak. December 10-én elindult a valaszonline.hu, a Heti Válasz egykori főszerkesztő-helyettesének, Bódis Andrásnak vezetésével. Ahogy a bezáráskor, úgy az új lap indulásakor is kiállt a szerkesztőség  mellett Sólyom László. A volt köztársasági elnök támogató cikket írt az új felületre, amelyben azt írja, hogy a régi hetilap jelentős bizalmi tőkét hagyott az új szerkesztőségre, ha más tőkét nem is. Ezt a tőkétlenséget azonban ő egyfajta szabadságként értelmezi, mint írja, „a Válasz Online nem függ oligarcháktól és/vagy politikusoktól. A NER-en belül nem volt számára hely, s most akívül élni fog. A közönség, amely értékrendje alapján magáénak vallotta a Heti Választ, megvan”.

Sólyom úgy véli, hogy az új lap kiharcolja majd a helyét magának, bár azt elismeri, hogy a nagy hírportálokkal képtelenség lenne versenyezni. de mivel „az interneten minden megtalálható” és „még a papírnál is türelmesebb”, menedéket nyújthat egy ilyen lapnak.

Sólyom az internetezése szokásaiba is betekintést nyújt – „Keresés közben nemegyszer csodálkozva fedezek föl színvonalas oldalakat” –, majd azt írja, hogy „a független oldalak ma a szabadság kis körei”, és ezek jó társaságot nyújtanak majd a Válasznak.

hvg360 Gyükeri Mercédesz 2025. február. 17. 19:30

Ha Gordon Ramsay megszerette, nekünk is jó lesz? Az áldott és átkozott margarin

Nincs még egy olyan modern élelmiszer, amelyik kezdettől fogva ilyen erős érzelmeket váltott volna ki, mint a margarin. Tekintettek rá drága terméket kiváltó megmentőként, aztán a drága termék pusztítandó hamisítványaként. Egy időben méltatták azért, hogy egészséges, aztán az volt vele a baj, hogy nem, mostanában pedig mentes és fenntartható alternatívaként tálalják a gyártók. Most, hogy a margarin oldalán Gordon Ramsay-t állította versenybe egy cég, mi sem maradhattunk ki, és megnéztük: vajon tényleg össze lehet keverni a margarint a vajjal? És előállítható otthon, pálmaolaj és mindenféle adalékok nélkül?