Kult hvg.hu 2017. december. 12. 16:10

Szárnyal A Viszkis, már kétszázezren látták

Abban bíznak a nézők, hogy lesz folytatás is.

December 11-én a kétszázezredik hazai néző váltott jegyet A Viszkis című akciófilmre. Antal Nimród rendező alkotása újabb mérföldkőhöz ért, hiszen a rendszerváltás óta eltelt évek alatt nagyon ritkán sikerül magyar filmnek túlszárnyalnia ezt a határt. Műfaji szempontból is jelentős eredményt mutat fel a produkció, az elmúlt 27 év során eddig sohasem került fel a legtöbb nézőt vonzó filmek ranglistájára olyan akciófilm, amelyet teljes egészében itthon gyártottak.

A Viszkis Facebook-oldalára, és a filmmel kapcsolatos fórumokra folyamatosan érkeznek a közönség reakciói, amelyek alapján az látszik, hogy a nézők döntően pozitív élménnyel távoznak a mozikból a vetítések után. A legjellemzőbb kommentek a „lendületes, jól felépített történetet”, a „hiteles alakításokat”, a „remek zenét”, valamint a „látványos akciókat” emelik ki a Szalay Bence főszereplésével forgatott filmmel kapcsolatban, és egyesek már most bíznak benne, hogy lesz folytatás is.

„Az Ambrus Attila történetét fiktív elemekkel bemutató filmben az a jó, hogy jókor gyorsít és lassít: az adrenalintól túlfűtött autós üldözések és rablások feszesek, a líraibb, az egyéni drámának megágyazó részek pedig indokoltan visznek el talán a vártnál több játékidőt. Antal Nimródról eddig is tudtuk, hogy jó rendező, de A Viszkissel amerikai munkáinak tanulságait is ügyesen hasznosítja. Ezzel pedig A Viszkis lett az a film, amely az idei nagy költségvetésű hazai produkciók közül igazán komolyan vette a magyar nézőket” – írtuk a filmről szóló kritikánkban.

hvg360 Pálúr Krisztina 2025. január. 03. 19:45

„Szüleink és nagyszüleink rutinszerűen spóroltak” – de lehet-e egyszerre takarékoskodni és egészségesen étkezni?

Érezhetően tovább drágultak az élelmiszerek, sokaknak kell még szorosabbra húzni a nadrágszíjat, és ez nem kellemes érzés. Balázs Barbara újságíró és takarékos gasztroblogger könyve útmutató ahhoz, hogyan lehet a házikoszttal takarékoskodni, milyen a mértékletes konyha, és hogyan győzhetjük le a kisebbségi komplexusainkat, ha főzésről van szó. <strong>Mit érdemes megtartani a régi idők szokásaiból</strong>, és hogyan spóroljanak, akik speciális diétára szorulnak?