Barátnőjével, Szulló Szabinával együtt eljön a Michelin-csillagos Onyx étteremből Széll Tamás – írja a 444.hu. A séf szerint harag nélkül válnak el és az Onyxot működtető Gerbeaud ügyvezetője szerint is most jött el egy olyan alkalom, amikor lehető legsimábban lebonyolítható egy ilyen válás.
Széll Tamás és Szulló Szabina 2000 óta dolgoztak a Gerbeaudnál, az azonos tulajdonos kezében és azonos épületbe lévő Onyxnak 2007-es alapítása óta séfjei. Az Onyx 2011-ben, a Costes után második magyar étteremként Michelin-csillagot kapott – emlékeztet a lap.
Szulló Szabina és Széll Tamás bejelentése előtt néhány héttel már távozott az Onyxtól Hamvas Zoltán, az étterem üzletvezetője és résztulajdonosa, a Magyar Bocuse d'Or Akadémia elnöke, akivel annak idején együtt érkeztek az Onyxhoz a Kempinskiből.
Pintér Katalin, az Onyx éttermet is működtető Gerbeaud ügyvezetője szerint nem új hír, hogy Szulló Szabina és Széll Tamás önállósodni szeretnének, a szakmában már nem volt titok ez a tervük, és a vendéglátásban ez a dolgok természetes rendje. Inkább az lenne furcsa, ha örökre az Onyxban akartak volna maradni – tette hozzá.
Az ügyvezető elmondta azt is, hogy Széll Tamás a Bocuse d'Or-selejtező miatt idén alig dolgozott, és augusztus 24-től megint nem dolgozna, mert kezdődik a felkészülés a lyoni döntőre, az Onyxban meg éppen háromhetes nyári szünet lesz, úgyhogy még a szünet előtt bejelentették, hogy nem maradnak.
Pintér Katalin ezt teljesen korrekt eljárásnak tartja.
Széll Tamás és Szulló Szabina pótlása nem jelent majd megoldhatatlan feladatot, hiszen felépült egy nagyon erős második vonal mögöttük, akikből lehet új csapatot építeni – magyarázta Pintér Katalin.
A 444.hu megkereste az ügyben Széll Tamást is, aki egyelőre annyit mondott, hogy „nincs tüske, sem harag, elválunk”. Ígérete szerint nemsokára részletes közleményt ad ki a döntésükről.
Széll Tamás megnyerte a Bocuse d'Ort