2015. szeptember. 22. 11:47 hvg.hu Utolsó frissítés: 2015. szeptember. 22. 15:13 Kult

Balázs Fecónak nem tetszik a mai popzene

A Korál egykori énekes-zeneszerzője szerint korunk zenei világa visszafejlődött. A Fideszhez közeli zenész azt is el akarja érni, hogy kevesebb pénzt járjon a playbackért, mint az élő zenéért.

„Korunk zeneileg visszafejlődött. Ha levesszük a zenét és elolvasunk egy-egy szöveget, egyszerűen borzadály, amiről énekelnek” – jelentette ki a Borsnak. Úgy véli, a tehetségkutatók nem tettek jót a szakmának.

„Nap mint nap találkozom olyan énekesekkel, akikről három hónap alatt adott egy képet a műsor, aztán nem tudnak fél óránál tovább énekelni élőben, és nekünk, akik még élünk és dolgozunk, meg kell küzdenünk akár velük is. Ezzel nincs is semmi baj, csak a közönségnek tudnia kell különbséget tenni az értékek között. Tudnia kell, mi az a playback, és mi az, élőben meghalni a színpadon.”

A Magyar Köztársasági Érdemrend tisztikeresztjét (2011), és lovagkeresztjét (2001) is megkapó zeneszerző szerint ma is rengeteg a tehetség, de nincsenek olyan egyéniségek, akikben meglenne az a fajta hit, tűz és lelkesedés, ami a régiekben. Egy ideje fontolgatja pályatársaival, hogy hivatalossá teszik: lehessen playbackelni, de a tátogásért kevesebb járjon, mint az élőzenélésért.

A zenész egyébként 2013-ban óriási – 15 milliós – állami támogatással rendezhetett Aréna-bulit. De legalább ott valóban nem playbackről ment az így sokmilliós bevételt hozó műsor.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Hírek a koronavírus-járvány második hullámáról