Kult hvg.hu 2014. október. 03. 22:44

Megvan a Konyhafőnök győztese, a második helyezett nagyon megsértődött

A Konyhafőnök pénteki döntőjén Wossala Rozina és Kiss Kálmán mérkőzött meg.

Véget érte a Konyhafőnök első magyar szériája péntek este az RTL Klubon, melyben egy női és egy férfi versenyző mérkőzött meg a nyereményért. Wossala Rozina és Kiss Kálmán a műsorban előzetesen kiesett csapattársakból kapott segédeket, így nem csak főzési tudományukat, de irányítási képességeiket is bizonyítaniuk kellett. Wossala Rozina ezen csúszott el, többször elveszítette az irányítást a társai fölött, akikkel túl kevés információt osztott meg a készülő menüről, amikor pedig hibázott egyikük, akkor kiabálni kezdett vele.

A zsűri kifogásolta, hogy nem bírja kordában tartani érzelmeit, és hiába lepte meg őket a verseny folyamán különleges fogásokkal, a Konyhafőnök címét nem tudta elnyerni, az ítészek végül Kiss Kálmánnak ítélték a trófeát és a 10 millió forintos nyereményt. Wossala ezek után sem rejtette véka alá, hogy mennyire csalódott, sértődötten lődörgött a stúdióban, miközben a többiek a nyertest ünnepelték.

Kiss Kálmán lett a Konyhafőnök
RTL Klub

Kiss Kálmán a nyereményből legszívesebben egy amerikai jellegű bisztrót nyitna, ám előtte még szeretne külföldön tanulni és fejlődni. "Örülök annak, hogy Rozina ellen mérkőzhettem meg a végső döntőben, mert nagyon jónak találom őt, méltó ellenfél volt. Az utolsó nap utolsó órájában már váltakozva jött az érzés, hogy én nyerem meg, vagy ő. Szinte bombaként robbant bennem, amikor kimondták a nevem, de megemelem a kalapom Rozina előtt, mert ő is nagyon küzdött, nagyon jó volt – nyilatkozta a győztes.

hvg360 Pálúr Krisztina 2025. január. 03. 19:45

„Szüleink és nagyszüleink rutinszerűen spóroltak” – de lehet-e egyszerre takarékoskodni és egészségesen étkezni?

Érezhetően tovább drágultak az élelmiszerek, sokaknak kell még szorosabbra húzni a nadrágszíjat, és ez nem kellemes érzés. Balázs Barbara újságíró és takarékos gasztroblogger könyve útmutató ahhoz, hogyan lehet a házikoszttal takarékoskodni, milyen a mértékletes konyha, és hogyan győzhetjük le a kisebbségi komplexusainkat, ha főzésről van szó. <strong>Mit érdemes megtartani a régi idők szokásaiból</strong>, és hogyan spóroljanak, akik speciális diétára szorulnak?