2013. szeptember. 22. 10:47 MTI Utolsó frissítés: 2013. szeptember. 22. 10:18 Kult

Jövő tavasszal jöhet Árpa Argo 2-je

Befejeződött Árpa Attila filmje, az Argo 2 forgatása. A rendező az MTI-nek elmondta, hogy a bemutatót 2014 tavaszára tervezik.

A 33 napos forgatás nagyrészt Budapesten zajlott, de voltak egzotikus helyszínek is, például Miami, ezenkívül dolgoztak Szlovákiában és Rétságon.

A rendező elmondta, hogy mivel folytatásról van szó, meg szeretnének felelni a rajongók elvárásainak, emellett olyan történetet képzeltek el, amely magában is megállja a helyét. "Az alaphelyzet megmaradt: itt vannak a magyar tahó bűnözők, akik Magyarország területén mindig győznek a profi, hightech külföldi bűnözőkkel szemben" - magyarázta a rendező.

"Egy japán szindikátus meg szeretne szerezni egy adathordozót, amelyet itt őriznek Magyarországon. Felbérelnek egy magyar társaságot, ám véletlenek és balesetek során éppen a Kovács Lajos által alakított Balogh Tibi suttyó bandájára bukkannak" - ismertette a cselekményt.

A film a Magyar Nemzeti Filmalap 296 millió forintos gyártási támogatásával készül. Árpa Attila felidézte: két éve kezdtek el a filmmel dolgozni, ám a hazai finanszírozási rendszer átalakítása miatt éppen nem volt hol pályázni.

Akkor a költségvetés alapjait közösségi finanszírozással akarták előteremteni, hiszen az Egyesült Államokban ez működő modell. "A legismertebb így készült film az Iron Sky, amely bár nem lett nagy siker, mégis a rajongók dollárjaiból forgott" - fogalmazott a rendező. Hozzátette, hogy végül a teljes költségvetés tíz százalékát dobták össze a "kisbefektetők". Árpa Attila pörgős akciófilmet tervez sok lövöldözéssel és az előző résznél is több vérrel.

A filmben új szereplőként tűnik fel Bán János, Kulka János, Nagypál Gábor, Bánfalvy Ágnes, Andorai Péter, Téglás Zoltán, a régi gárdából például Bicskey Lukács, Kovács Lajos, Scherer Péter és Kiss József játszik.

A film főcímzenéjét a Tankcsapda írta.

Vállalkozás Gyükeri Mercédesz, Rácz Gergő 2024. december. 29. 17:30

Ahol a rizs az isten és perui a spárga: a Nobuban jártunk

Lehet variálni egy felső polcos étteremlánc menüsorában, vagy az főben járó vétek? Honnét tudja egy ázsiai kulináriát szolgáló étterem beszerezni az alapanyagait Budapesten, és hogy lesz a megoldás végül Spanyolország? Ezekről és sok másról faggattuk a Nobu Budapest séfjét, Schreiner Gábort, közben azt is megkérdeztük, hogy a halak filézése közben milyen gyakran vágja meg a kezét.