Vállalkozás hvg.hu 2024. november. 18. 12:50

Elérte a 2 milliárd eurót a Bolt éves, globális bevétele

A taxis társaság egyre több magyar városban van jelen, és a jövőt tekintve kiemelt figyelmet fordít az önvezető járművekre.

Elérte a 2 milliárd eurót a Bolt éves, globális árbevétele, közölte a taxizásból elindult, majd több szegmensbe is kinyújtózott társaság magyarországi leányvállalata, a Bolt Htx Kft. hétfőn.

A cég a kezdeti személyszállítási szolgáltatás mellett ma már roller- és e-kerékpár-kölcsönzéssel, étel- és élelmiszer-kiszállítással, valamint autómegosztással is foglalkozik. A vállalat jelenleg több mint 50 országban van jelen, és több mint 20 országban ért el piacvezető pozíciót.

Boltozás Budapesten
Túry Gergely

A Bolt hazai leánya szerint a magyar piacon is kiemelkedő volt a 2024-es év: a vállalat Sopronban, Siófokon és Egerben indította el szolgáltatását, míg Budapesten megtartotta piacvezető pozícióját. A fenntarthatóság jegyében idén bevezették a GREEN kategóriát elektromos és plug-in hibrid autókkal.

Markus Villig, a Bolt alapítója és vezérigazgatója arról beszélt, hogy a jövőt tekintve a vállalat kiemelt figyelmet fordít az önvezető járművek technológiájára, még ha annak gyakorlatba ültetése nem is egyik napról a másikra megy majd. „A fuvarmegosztó cégek lesznek a legjobb módja annak, hogy az önvezető autók piacra kerüljenek, de a cégek évekre vannak attól, hogy olyan szolgáltatással rendelkezzenek, amely kereskedelmileg életképes, olcsóbb, mint egy emberi sofőr, és amely megfelel a szabályozási követelményeknek.”

Élet+Stílus Nemes Nikolett 2024. december. 28. 18:00

Pisszeghet, sípolhat, szisszenhet és pöföghet a befőttesüveg, de pont ez a jó: így  fermentáltunk savanyú káposztát

Csodás vitamin- és tápanyagbombával kényeztethetjük a mikrobiomunkat a téli ínség idején, ha fermentált ennivalókat fogyasztunk. Többek között savanyú káposztát is készíthetünk ezzel a módszerrel – elmondjuk, hogyan érdemes csinálni lépésről lépésre, mit kell tudni a sózásról, fűszerezésről, hogyan kombináljuk az alapanyagokat, és mire figyeljünk különösen az erjesztés során.