A hatékonyságnövelés jegyében külön cégbe szervezi a jégkrémgyártást az Unilever. A brit multinak Magyarországon Veszprémben van jégkrémgyára, itt egyebek mellett Magnum jégkrémeket gyártanak.
Az Unilever külön vállalatba szervezi jégkrémgyártó tevékenységét – jelentette be a brit multi.
A 800 millió eurós költségcsökkentést célzó átszervezést a vállalat 2025 végéig kívánja lezárni, és 7500 munkavállaló leépítésével fog járni – írja a Reuters. A bejelentés szerint a leépítés főleg irodai munkavállalókat érint majd.
Az Unilever vezérigazgatói posztját tavaly októberben vette át Hein Schumacher, a cégvezető már akkor arról beszélt, hogy egyszerűsíteni kívánja az üzletvitelt, elődje, Alan Jope ugyanis hagyta, hogy a vállalat portfóliója 400 termék fölé hízzon, így nem tudtak a legjövedelmezőbb termékekre koncentrálni. Schumacher arról is beszélt már korábban, hogy „nem fog visszarettenni” a munkaerő-állomány karcsúsításától.
Az átszervezés jó eséllyel a magyar leányt, az Unilever Magyarországot is érinti. Az Unilever 1991 óta van jelen Magyarországon, Nyírbátorban és Veszprémben működik gyára. A veszprémi (Algida) jégkrémgyárban még a tengerentúlra is gyártják a Magnum jégkrémeket, míg nyírbátori háztartás-vegyipari gyárban folyékony mosó- és tisztítószereket, fertőtlenítőket és öblítőket gyártanak.
Az Unilever Magyarország több mint 1300 embert foglalkoztat.
Az átszervezéssel kapcsolatban az Unilever Magyarország a hvg.hu megkeresésére nem kívánt pluszinformációt nyújtani az anyavállalat közleményében írtakhoz képest. Abban azt ígérik, a jégkrémrészleg leválasztásával kapcsolatban „a maga idejében” szolgálnak majd információkkal.