Vállalkozás hvg.hu 2024. február. 14. 15:05

Mészáros-féle hirdetőoszlopok tucatjai tűnnek el Józsefvárosból

A főváros VIII. kerületének képviselőtestülete úgy döntött, nem hosszabbítja meg 25 oszlopnál a közterülethasználati engedélyt az egykori Simicska-, ma már Mészáros-közeli Mahirrel.

Huszonöt Mahir-hirdetőoszlop tűnik el Józsefvárosból – írja a Telex. A cikk szerint Pikó András VIII. kerületi polgármester a változás mellett azzal érvelt, hogy mindenkinek jobb lesz, „ha kevesebb gyűlöletkeltő plakát van az utcán”.

Az oszlopok eltűnéséről azonban nem egyszemélyben Pikó, hanem az önkormányzat megfelelő testülete döntött. A hivatalos tájékoztatás szerint a Mahir Cityposter Kft.-vel az évekkel ezelőtt kötött közterület-használati szerződés 2024 januárban lejárt”.

Február 7-én pedig a tulajdonosi bizottság úgy döntött, „a cég által igényelt új közterület-használati kérelmet nem adja meg”. Ezzel azonban

bevételtől esik el az önkormányzat, mivel a 25 oszlop éves díja 3,6 millió forint volt.

Az oszlopok eltávolítására 30 napja lesz a Mahir Cityposternek a cikk szerint, amely emlékeztet: a cég sokáig Simicska Lajos érdekeltségi körébe tartozott, jelenleg pedig áttételesen, a Publimont Kft.-n és a Mahir Zrt.-n keresztül a Mészáros Lőrinchez sorolt Prime Blanc Magántőkealap a tulajdonos.

Ide kapcsolódik, hogy korábban a HVG hirdetései a Mahir hengeroszlopain városszerte láthatóak voltak Budapesten, ám miután a cég Mészáros-közelbe került, 2019-től nem hirdethette magát többé a HVG a felületeken, pedig 40 éven át így reklámozta a kiadó az aktuális címlapjait.

(Nyitóképünk illusztráció)

Élet+Stílus Nemes Nikolett 2024. december. 28. 18:00

Pisszeghet, sípolhat, szisszenhet és pöföghet a befőttesüveg, de pont ez a jó: így  fermentáltunk savanyú káposztát

Csodás vitamin- és tápanyagbombával kényeztethetjük a mikrobiomunkat a téli ínség idején, ha fermentált ennivalókat fogyasztunk. Többek között savanyú káposztát is készíthetünk ezzel a módszerrel – elmondjuk, hogyan érdemes csinálni lépésről lépésre, mit kell tudni a sózásról, fűszerezésről, hogyan kombináljuk az alapanyagokat, és mire figyeljünk különösen az erjesztés során.