Vállalkozás hvg.hu 2022. július. 15. 09:49

A kata elkaszálása minden idők legnagyobb adóemelése a könyvelők szerint

A katás könyvelők egzisztenciájáért aggódik a Magyar Könyvelők Országos Egyesülete, amely szerint az adóemelés megroppantja a szakmát.

Minden idők legnagyobb adóemelése megroppantja a könyvelői szakmát is – írta pénteken közzétett közleményében a Magyar Könyvelők Országos Egyesülete (MKOE). A szervezet szerint a megnövelt adókat a könyvelők vallják majd be, akik maguk is sokan katásként adóznak, és akik egzisztenciájáért emiatt aggódik az egyesület.

Az érdekvédelmi szervezet közölte, hogy visszautasítanak „minden bagatellizálást és találgatást arról, hogy hány perc alatt és mit lehet megoldania egy könyvelőnek”.

Az egyesület szerint a könyvelői szakma az elmúlt napokban „az aktuális feladatai, vagy a szabadsága terhére” igyekezett tájékoztatást adni a kialakult helyzetről, és tévesek azok a feltételezések, hogy ez üzleti lehetőséget jelent a számukra.

Az ilyen kényszerkereslet mindig torz üzletmenethez vezet”

– írta az MKOE, amely türelmet kér, mivel a könyvelők kevesen vannak „az ország statáriális megadóztatásának végrehajtásához”.

* * * Támogatott hitel vállalkozások számára

A Széchenyi Kártya Program némileg megváltozott feltételekkel, Széchenyi Kártya Program MAX+ néven folytatódik 2023-ban. Ennek köszönhetően év végéig fix 5 százalékos kamat mellett kaphatnak kölcsönt céljaik megvalósításához a vállalkozások. Ez a jelenlegi piaci kamatozású vállalkozói hitelekhez képest 12-18 százalékos kamatelőnyt jelent. A Bankmonitor Széchenyi Hitel kalkulátorával a vállalkozások ellenőrizhetik, hogy milyen támogatott hitelt igényelhetnek.

Élet+Stílus Nemes Nikolett 2024. december. 28. 18:00

Pisszeghet, sípolhat, szisszenhet és pöföghet a befőttesüveg, de pont ez a jó: így  fermentáltunk savanyú káposztát

Csodás vitamin- és tápanyagbombával kényeztethetjük a mikrobiomunkat a téli ínség idején, ha fermentált ennivalókat fogyasztunk. Többek között savanyú káposztát is készíthetünk ezzel a módszerrel – elmondjuk, hogyan érdemes csinálni lépésről lépésre, mit kell tudni a sózásról, fűszerezésről, hogyan kombináljuk az alapanyagokat, és mire figyeljünk különösen az erjesztés során.