Vállalkozás hvg.hu 2021. december. 21. 12:35

Most a Nébihnél nyert sokmilliárdos tendert a 4iG

Ezúttal konzorciumvezetőként volt sikeres az informatikai cég.

A 4iG Nyrt. vezette konzorcium nyerte a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) informatikai fejlesztésre kiírt közbeszerzési tenderét – közölte a társaság a Budapesti Értéktőzsde honlapján. A konzorcium feladata a hatóság informatikai rendszereinek hatékony működtetése, az ahhoz szükséges széleskörű üzemeltetési feladatok ellátása és a kapcsolódó folyamatos fejlesztések megvalósításának elősegítése.

Az eljárás összértéke 10,572 milliárd forint plusz áfa, ami az alapmennyiséget tartalmazza. A további, opcionálisan lehívható, az alapmennyiség 30 százalékáig terjedő megrendelések határideje 2026. szeptember 14.

A Jászai Gellért érdekeltségébe tartozó informatikai cég egy hete 350 milliárd forint értékű kötvénykibocsátást jelentett be a Magyar Nemzeti Bank által meghirdetett növekedési kötvényprogramban, mindössze fél órával azelőtt, hogy a jegybank közölte: befejezi a növekedési kötvényprogramot.

* * * Támogatott hitel vállalkozások számára

A Széchenyi Kártya Program némileg megváltozott feltételekkel, Széchenyi Kártya Program MAX+ néven folytatódik 2023-ban. Ennek köszönhetően év végéig fix 5 százalékos kamat mellett kaphatnak kölcsönt céljaik megvalósításához a vállalkozások. Ez a jelenlegi piaci kamatozású vállalkozói hitelekhez képest 12-18 százalékos kamatelőnyt jelent. A Bankmonitor Széchenyi Hitel kalkulátorával a vállalkozások ellenőrizhetik, hogy milyen támogatott hitelt igényelhetnek.

Élet+Stílus Nemes Nikolett 2024. december. 28. 18:00

Pisszeghet, sípolhat, szisszenhet és pöföghet a befőttesüveg, de pont ez a jó: így  fermentáltunk savanyú káposztát

Csodás vitamin- és tápanyagbombával kényeztethetjük a mikrobiomunkat a téli ínség idején, ha fermentált ennivalókat fogyasztunk. Többek között savanyú káposztát is készíthetünk ezzel a módszerrel – elmondjuk, hogyan érdemes csinálni lépésről lépésre, mit kell tudni a sózásról, fűszerezésről, hogyan kombináljuk az alapanyagokat, és mire figyeljünk különösen az erjesztés során.