Vállalkozás hvg.hu 2021. szeptember. 17. 12:30

Vaszily Miklós a Pesti TV-ről: Tisztáztuk a félreértéseket, a tiltakozás aktualitását vesztette

Vaszily szerint nincs napirenden a csatorna megszüntetése, egy év múlva fogják felülvizsgálni a tévé helyzetét.

Csütörtökön sikerült tisztázni a félreértéseket, a vélt vagy valós sérelmeket Huth Gergellyel, a Pesti TV egyik alvállalkozójaként tevékenykedő, a műsorok tartalmáért felelős Gerilla Press Kft. vezetőjével és a munkatársakkal – mondta a Media1-nek Vaszily Miklós, a Pesti TV-t tulajdonló Progressive Media társtulajdonosa.

A portál azt követően kereste meg Vaszilyt, hogy eltűnt a PestiSrácok.hu oldalról az a nyílt levél, amelyben a kormánypárti internetes oldal és az ahhoz tartozó Pesti TV szerkesztősége a helyzetük „ellehetetlenítése” miatt kér segítséget közönségétől.

Vaszily Miklós azt mondta, Huthék végül megértették és elfogadták azokat a nyáron előre jelzett szerződéses változásokat, amelyek szeptember elsejétől léptek életbe. Ezek szerint mostantól az IKO Holding végzi a műsorok gyártását, az IKO-cég felel a technikai feladatokért, míg Huthéknál a tartalmi, szerkesztői kompetenciák maradnak meg. A médiaszakember szerint a konfliktus megszűnt, így a tiltakozás aktualitását vesztette.

Vaszily a Media1 kérdésére elmondta, nincs napirenden a Pesti TV megszüntetése, bár azt elismerte, hogy

a nézettséggel problémák vannak.

Úgy gondolja, hogy a következő időszak közéleti eseményei kedvezhetnek a tévé nézettségének és az növekedésnek indulhat. Egy év múlva, a tévé második születésnapján fogják újból felülvizsgálni a csatorna helyzetét.

Élet+Stílus Nemes Nikolett 2024. december. 28. 18:00

Pisszeghet, sípolhat, szisszenhet és pöföghet a befőttesüveg, de pont ez a jó: így  fermentáltunk savanyú káposztát

Csodás vitamin- és tápanyagbombával kényeztethetjük a mikrobiomunkat a téli ínség idején, ha fermentált ennivalókat fogyasztunk. Többek között savanyú káposztát is készíthetünk ezzel a módszerrel – elmondjuk, hogyan érdemes csinálni lépésről lépésre, mit kell tudni a sózásról, fűszerezésről, hogyan kombináljuk az alapanyagokat, és mire figyeljünk különösen az erjesztés során.