Vállalkozás hvg.hu/MTI 2021. április. 08. 15:12

Több száz millió forintos kárt okozott a szentendrei áruháztűz

Még nem tudni, hogy miért csaptak fel a lángok.

Szerda este gyulladt ki a Spar szentendrei áruháza, a tűzeset több száz millió forintos kárt okozott a raktárban – közölte a vállalat kommunikációs vezetője. Maczelka Márk hozzátette, hogy a tűz oka egyelőre ismeretlen.

A Spar tájékoztatása szerint két munkatársukat az eset miatt elővigyázatosságból este kórházba vitték, de azóta már kiengedték őket. A szentendrei áruházban 37-en dolgoznak, a Spar csütörtökön mindenkinek ajánlott munkát.

A katasztrófavédelem korábbi közlése szerint a Spar Dunakanyar körúti épületének raktárrészében keletkezett a tűz szerdán kora este. A lángok később továbbterjedtek, ezer négyzetméteren égett az épület belső része és a tetőszerkezete, a tűzoltóknak végül este fél tíz után nem sokkal sikerült körülhatárolniuk a lángokat, éjfél után pár perccel pedig meg is szüntették a tüzet.

Maczelka Márk, a Spar kommunikációs vezetője a hvg.hu kérdésére elmondta: senki nem sérült meg, mindenki időben kijutott a raktárból.

Szentendre polgármestere, Fülöp Zsolt a Telexnek azt mondta, hogy a tűzriasztó megszólalása után a dolgozók körbejárták az épületet, de sehol nem látták, hogy füst vagy tűz lenne, ezért lemondták a riasztást. A polgármester szerint az épület vasszerkezete is megrogyott, de a környező kis üzleteket sikerült megmenteni.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Minden hír a koronavírus-járványról
Kult Kovács Bálint 2021. április. 20. 20:00

Nick Cave többet tett, mint hogy megírta a karantén hivatalos dalát

Egyszer csak minden reklám nélkül megjelent Nick Cave új lemeze, a teljes egészében a karantén alatt írt és felvett Carnage. Az énekes talán már sosem lesz ugyanolyan, mint az őt ért tragédia előtt, de az új album már olyan, mint a fény az alagút végén.