Vállalkozás hvg.hu 2021. április. 06. 18:42

Felszállt a világ első teljesen átoltott légijárata

A Qatar Airways Dohába tartó gépén mindenki, még a személyzet is be volt oltva.

Koronavírus – a második év

Több mint egy év telt el azóta, hogy a kínai hatóságok egy új, sebesen terjedő vírus felbukkanását jelentették a WHO-nak. Aligha akad azóta olyan ember a világon, aki ne hallotta volna a Covid–19 kifejezést, és mind többen gyászolnak rokont vagy barátot, akivel az új betegség végzett, miközben egzisztenciák dőltek romba hetek alatt, és a teljes életünket átírta a járvány. Mostanra elkészültek az oltások is, ami viszont nemcsak reményt, de ismét rengeteg kérdést is felvet, miközben a vírust nem hogy megállítani nem sikerült, de újabb mutációja is fenyeget. E harc a részleteit találja meg cikksorozatunkban.

Útjára indult kedden a világ első olyan repülőjárata, amelyre kizárólag beoltott utas, illetve személyzet szállhatott fel. A kérdéses gép a Qatar Airways járata volt, amely Dohába tartott.

A Qatar Airways azt közölte, hogy a beszállítást végző munkatársai is beoltottak voltak.

A társaság vezérigazgatója, Akbar Al Baker szerint a járattal egy új korszak kezdődik a repülés történetében.

A Qatar Airways munkatársainak oltásához a katari kormány biztosította a vakcinákat. A társaság elmondása szerint naponta több mint 1000 oltóanyagot kapott, kimondottan azért, hogy dolgozóit védeni tudja a koronavírustól.

Koronavírus – a második év
A sorozat további cikkei

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Minden hír a koronavírus-járványról
Kult Kovács Bálint 2021. április. 20. 20:00

Nick Cave többet tett, mint hogy megírta a karantén hivatalos dalát

Egyszer csak minden reklám nélkül megjelent Nick Cave új lemeze, a teljes egészében a karantén alatt írt és felvett Carnage. Az énekes talán már sosem lesz ugyanolyan, mint az őt ért tragédia előtt, de az új album már olyan, mint a fény az alagút végén.