Vállalkozás hvg.hu 2021. február. 15. 14:48

Agrárcéget alapított Tiborcz István nővére

A vállalkozás fő profilja gabonaféle, hüvelyes növény és olajos mag termesztése.

Rekettyés-Agro Kft. néven alapított mezőgazdasági vállalkozást Tiborcz Eszter Zsuzsanna, a miniszterelnök vejének, Tiborcz Istvánnak a testvére január 1-jén – írja a 24.hu.

A lap szerint a céget a minimális, 3 millió forint összegű alaptőkével hozták létre, székhelye pedig a Velencei-tótól két kilométerre fekvő Nadapon található.

A cégbírósági dokumentumok szerint a vállalkozás fő profilja „gabonaféle (kivéve: rizs), hüvelyes növény, olajos mag termesztése”. Emellett szarvasmarha és egyéb állat tenyésztése is szerepel a felvett tevékenységi körök között.

A lap azt írja, hogy az alapító-ügyvezető Tiborcz Eszternek nem idegen az agrárium: 2012-ben 157 hektárnyi föld bérleti jogát szerezte meg Bicskén az állami földbérleti pályázatokon, három évvel később pedig az állami földárveréseken további 166 hektárt vásárolt Mányon. Az uniós támogatásokat listázó honlapra hivatkozva azt írták: a vállalkozóhoz eddig több mint 34,5 millió forint érkezett a Vidékfejlesztési Programból.

A 24.hu kereste Tiborcz Esztert, hogy megtudja, tervei szerint mely földterületeken milyen tevékenységet végez majd az új cége, illetve szándékában áll-e uniós vagy államháztartási finanszírozású pályázatokon részt venni, de a cikk megjelenéséig nem reagált.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Minden hír a koronavírus-járványról
Itthon Ballai Vince 2021. április. 13. 20:00

„Az első hullámot még kinevettük, most napról napra jönnek a megdöbbentő halálesetek”

Egy család negyvenes éveiben járó testvérpárja – csak egy példa az Ózd környéki roma közösségekben koronavírus miatt elhunytak közül. A vírus nem válogat, egy helyi háziorvos szerint többségi és a kisebbségi közösségekben egyformán tombol a járvány. A romák körében mégis nagyobb a kockázat, de nem csak az általánosan rosszabb egészségi állapotuk miatt.