Vállalkozás hvg.hu/MTI 2020. december. 07. 11:31

Ausztrália máris kifogyott a karácsonyfákból

Változik a divat, a járvány alatt műfenyő helyett igazi fát keresnek többen Ausztráliában.

Karácsony 2020

A karácsony idén sem marad el, legfeljebb kicsit más lesz, mint ahogy vártuk és ahogy megszoktuk. Kompromisszumokat kell majd kötnünk, talán áldozatokat is kell majd hoznunk, de végül is ez a szeretet ünnepe, és mint ilyen, erős kötelék közöttünk. Sok mindent kibír. Tartson velünk a ráhangolódásban!

Elfogyott minden karácsonyra szánt fenyő Ausztráliában, mivel a vásárlók a máskor divatos műanyagfenyők helyett idén inkább a friss fákat keresték. Ráadásul az emberek egy ilyen nehéz év végén már nagyon vágynak a karácsonyi hangulatra, hamarabb kezdődött a készülődés – magyarázzák a karácsonyfák termesztői.

Mivel egy méretes karácsonyfa felnevelése legalább négy évbe telik, a termelőknek nincs könnyű dolguk, amikor előre meg kell becsülniük a várható keresletet.

Magyarországon ennek a trendnek épp az ellenkezőjét láthatjuk: a fenyőtermesztők visszafogottabb forgalomra számítanak a karácsonyi időszak előtt a Magyar Díszkertészek Szakmaközi Szervezetének előrejelzése alapján. A korábban évente fenyőfát vásárlók 5–6 százaléka tartja elképzelhetőnek, hogy a vírushelyzet miatt idén nem állít hagyományos karácsonyfát.

Karácsony 2020
A sorozat további cikkei

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Minden hír a koronavírus-járványról