Vállalkozás hvg.hu 2020. október. 17. 14:28

Járvány ide vagy oda, a luxusra van kereslet

A francia luxusmogul Bernard Arnault-nak elég jól alakult a harmadik negyedéve.

Bernard Arnault visszakapaszkodott a világ leggazdagabb embereinek a listájára, miután az LVMH váratlanul jól zárta a harmadik negyedévet. A 71 éves Arnault ezzel a világ ötödik leggazdagabb embere lehet Jeff Bezos, Bill Gates, Elon Musk és Mark Zuckerberg mögött a Bloomberg milliárdoslistáján.

Arnault vagyona január óta nem lépte át a százmilliárd dollárt. Ráadásul a rá következő két hónapban a koronavírus-járvány és az abból eredő gazdasági válság miatt a vagyona csaknem 50 százalékának búcsút inthetett.

A harmadik negyedévi eredmények viszont azt mutatják, hogy az LMVH brandjei még mindig nagyon erősek, és a fogyasztók bizonyos körei vevők a luxusra. Az LVMH birodalomhoz olyan márkák tartoznak, mint a Louis Vuitton, a Moet & Chandon vagy a Givenchy.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Kult Csatlós Hanna 2020. október. 31. 20:00

Feminista volt vagy nőgyűlölő? 100 éves lenne Helmut Newton

A legnagyobb színésznőket vette rá, hogy levetkőzzenek neki, és az ő meztelen modelljeit közölte először divatmagazin. Helmut Newton a náci Németországból menekült el, majd a 20. század második felének legkeresettebb fotográfusává vált. Provokatív, a női testet tárgyként kezelő stílusa miatt már életében nőgyűlölettel vádolták, miközben ő azzal védekezett, hogy csupán az emancipáció előtt tiszteleg. Mit üzennek ma, a MeToo idején a képei?