Talán kevesen tudják, hogy Vida József, a Takarékbank vezetője pályáját szakácsként kezdte – indul a cikk a mindmegette.hu-n.
Az immár a fideszes médiaholdinghoz, a KESMA-hoz tartozó lap szerint a Takarékbank vezetőjét és a TV2 leendő tulajdonosát „édesanyja már 3-4 évesen sem tudta kiküldeni a konyhából, a kisfiú főzött, sütött a maga kis gyúródeszkája és pici sodrófája segítségével. Aztán felnőve mégis inkább pilóta szeretett volna lenni, de ettől a pályától eltanácsolták, mert már akkor szemüveget kellett viselnie.”
Később kitanulta „a cukrászat, a hidegkonyha és a hagymavágás rejtelmeit”, majd „bemutató szakácsként dolgozott, ahonnan elindult menedzseri karrierje a Pest-Buda Gasztroláncnál, ahol több mint öt évig üzemi konyhákat tervezett”.
A cikkben olvashatunk Vida József főzési filozófiájáról is: „Minden ételnek ki kell hozni a színe-javát, a sava-borsát. Nagyon szeret kísérletezni, nem tudatosan vásárol, ha meglát egy gusztusos alapanyagot, azonnal továbbgondolja. Nem főzi meg kétszer ugyanúgy az ételt. A magyar konyháról mindent elmond, hogy a zsír nem keverhető össze az olajjal.”
És mi a kedvenc étele? A madártej, paradicsomleves betűtésztával, mákos guba, paprikás csirke, de az is kiderül, hogy nemcsak a kutyahúst nem enné meg soha, de a zöldbabfőzeléket és a tökfőzeléket sem.
És ha valakit ez sem győzött volna meg, itt egy videó a szakácsból lett bankvezér főzési tudományáról: