Vállalkozás hvg.hu 2019. február. 14. 11:45

Nevet vált egy magyar bank

A Takarék Csoport központi bankját keresztelik át egy rendkívüli közgyűlésen született döntés értelmében.

A Takarékbank Zrt. nevet azért cserélik le Magyar Takarékszövetkezeti Bank Zrt.-re (MTB Zrt.) a pénzintézet közleménye szerint, mert a csoport üzleti stratégiája alapján a jelenlegi takarékszövetkezetek és a regionális bankok fokozatos egyesülésével 2020-ra univerzális kereskedelmi bankot hoznak létre. Ez lesz majd a Takarékbank.

Az összevonás első lépéseként idén május 1-jém a Mohácsi Takarék Bank Zrt., a Pannon Takarék Bank Zrt. és a B3 TAKARÉK Szövetség egyesülésével lerakják az új, univerzális kereskedelmi bank alapjait. Ez még akkor átveszi a Takarék Csoport központi bankjának hitel- és betétállományait. Így az átruházásban érintett ügyfelek is az új bankhoz kerülnek.

Végeredményben a több mint száz kis takarékból egyetlen bank jön majd létre Takarékbank néven. Ezé lesz az ország legnagyobb fiókhálózata.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Minden hír a koronavírus-járványról
Vállalkozás Sztojcsev Iván 2021. április. 12. 14:30

Európa egyik legnagyobb családi üzlete: a brit monarchia

Nem mindennapi üzletet hozott össze a brit uralkodócsalád: kilenc generáció óta örökítik tovább a jelenleg közel 30 ezer milliárd forintosra becsült üzleti értéküket, az ingatlan- és földvagyonuk pedig évente több tízmillió font nyereséget hoz számukra az állami támogatáson felül. De miből élnek meg ők pontosan, és mit tesznek, hogy évről évre érkezzen hozzájuk a bevétel?