Vállalkozás hvg.hu 2019. január. 17. 19:14

Csődközelben a börtönkosztot kínáló étterem, mert senki nem akar ott enni

Kínában valamiért nem tolongtak a vendégek a börtön tematikájú étteremben.

Nagy bajban van a börtön tematikájú étterem a kínai Hszianban – írta meg a Shanghaiist. A közel hatmilliós városban tavaly nyitott meg a börtönétterem. A koncepciója egyszerű volt: a vendégek egy börtöncellában érezhetik magukat, börtönőri egyenruhában dolgoznak a pincérek – igaz, legalább nem verik a vendéget –, és az ételek is olyanok, mint amilyeneket a börtönben szoktak adni.

Az ötlet nem jött be: szinte senki nem hajlandó ott enni. Kína nem épp az emberi jogok tiszteletben tartásáról és a humánus börtönkörülményekről híres, így aztán nem csoda, hogy az emberek messze elkerülik az éttermet. Egy hasonló próbálkozás volt már egyébként az országban, ott azzal a marketingszöveggel próbálkoztak: az étterembe betérők így ünnepelhetik a saját szabadságukat.

Ide kattintva eléri a Nyüzsi további cikkeit, azonnali véleményeket, érdekességeket, szórakoztató mémeket, gifeket, videókat.

hvg360 Nemes Nikolett 2024. november. 29. 12:00

„Ezeket nyilvános kivégzésnek neveztük egymás között” – így kergeti felmondásba a dolgozókat egy toxikus munkahely Magyarországon

Hogyan működik, mi mindent tesz egy bántalmazó felettes, és mit okoz ezzel a beosztottjainak? Miért volna fontos külön kezelni a vezetői és a szakmai kompetenciákat, és miként lehet maga a rendszer is bántalmazó, amelyben a szereplők töltik a mindennapjaikat? Edinger Katalin nyolc évig dolgozott egy kiadónál, ahonnan beszámolója szerint azért távozott – többedmagával együtt –, mert a főnöke súlyosan toxikus légkört teremtett. Erről is beszélgettünk vele.