A munkaerőhiány és a képzetlenség miatt egyre nagyobb a baj az éttermi higiéniával is.
A korábbinál kevesebb terméket kellett kivonniuk a forgalomból a nyári szezonális ellenőrzés során a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal szakembereinek, a higiénés szabályok betartásában azonban még mindig nem járnak az élen a vállalkozók – írta a Magyar Idők.
A legtöbb problémát a higiénés feltételekkel, a forgalmazott termékek minőségével, a dolgozók egészségügyi alkalmasságával, illetve képzettségével, a nyomonkövethetőséggel és a hűtési lánc fenntartásával kapcsolatban tapasztalták az ellenőrök.
A Nébih tájékoztatása szerint állandósuló probléma a szakképzett munkaerő hiánya. A legtöbb gond erre vezethető vissza, például a nem megfelelő személyi higiénia, a takarítatlanság vagy a nem megfelelő mosogatás. Ugyanez volt jellemző a gyermektáborokban működő konyhákban tapasztalt állapotokra is – írta a lap.