A gödöllői egység koszos volt, a pizzát készítőknek és szállítóknak nem volt egészségügyi igazolásuk, és az üzlet engedéllyel és adószámmal sem rendelkezett.
Április végén a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal szakemberei a Nemzeti Adó- és Vámhivatal munkatársaival együtt egy Pest megyei, pizzakészítéssel és -kiszállítással foglalkozó magánszemélynél tartottak ellenőrzést a gödöllői Felix pizzériában. A vizsgálat során megállapították, hogy az egység az élelmiszer-előállításhoz szükséges engedéllyel és adószámmal nem rendelkezik.
A helyszínen több, élelmiszerbiztonsági kockázatot jelentő műszaki, higiéniai és személyi hiányosságot is feltártak a szakemberek. Például melegvíz-ellátás nem volt sem mosogatáshoz, sem kézmosáshoz, a padozat pedig takarítatlan volt.
A helyiség olyan tárgyakkal és eszközökkel volt tele – akadt például monitor, óriás sakkbábuk, gépkocsi-akkumulátorok, motorolaj, rossz hűtőszekrények –, amelyek az ételkészítéshez nem szükségesek.
Akik a pizzát készítették és szállították, nem rendelkeztek szükséges egészségügyi igazolásokkal.
Az egységben talált nem nyomon követhető és lejárt alapanyagokat a hatóság a helyszínen a forgalomból kivonta és az egység tevékenységét azonnali hatállyal felfüggesztette. A NAV eljárást indított, amelynek eredménye akár egymillió forint mulasztási bírság is lehet, és a pizzázó nyilvántartásai alapján utólagos vizsgálatra is sor kerülhet.
A pizzéria a Facebook-oldalának tanúsága szerint jelenleg is zárva tart, "átalakulás miatt".