Vállalkozás hvg.hu 2017. december. 07. 10:46

Megéri Pécsett Tiborcz István barátjának lenni

Most egy belvárosi ingatlanhoz segítette az önkormányzat Czéh-Tóth Márkot.

Pécs belvárosában építhet szállodát egy Tiborcz Istvánhoz köthető helyi üzletember. Czéh-Tóth Márk cége egy olyan műemléki védettségű ingatlanegyüttest szerzett meg, amelyre korábban elővásárlási joga volt a helyi önkormányzatnak is – írja a Szabad Pécs.

Az eladáshoz tehát az kellett, hogy a pécsi önkormányzat lemondjon a pécsi belvárosban, a Király utca elején található ingatlan elővásárlási jogáról. Ezek után a tulajdonos, a Pécsi Vagyonhasznosító Zrt. (volt Pécs Holding) nyílt pályázat útján értékesítette. A pályázat szerint legalább 4 csillagos minősítésű, minimum 20 szobás szálláshelyet kell 2021-ig megépítenie, majd üzemeltetnie a nyertesnek.

A pályázatot a Hotel Nick Kft. nyerte, a cég mindössze nettó 120 millió forintot fizet az ingatlanért, amely a volt Aranyhajó fogadó. A cég mögött álló Czéh-Tóth Márk pécsi vállalkozó vezeti a társaságot tulajdonló Equity Zrt.-t is. Utóbbi – a szintén Czéh-Tóth érdekkörébe tartozó C-Holding vagyonkezelő tulajdonában levő – céget mindössze három hete jegyezték be

A Szabad Pécs szerint Czéh-Tóth volt az, aki megvette az orvosi karral szemben álló, pécsi pletykák szerint Tiborcz érdekeltségébe kerülő telket, majd nem sokkal azelőtt eladta, hogy a kormány megvette volna azt az egyetem részére.

A pécsi üzletembert Tiborcz István jó ismerőseként emlegetik, akinek közös üzleti érdekeltsége van Hamar Endrével, a miniszterelnök vejének barátjával és üzlettársával. Például közösen üzemeltetnek nemzeti dohányboltokat – a koncessziót úgy nyerte Czéh-Tóth, hogy korábban semmi köze nem volt a kereskedelemhez. A 24.hu nemrég a pécsi trafikkirályként emlegette a fiatal jogászt.

Czéh-Tóth és a pécsi önkormányzat kapcsolatáról a hvg.hu ebben a cikkben írt bővebben.

 

 

Vállalkozás Gyükeri Mercédesz 2024. december. 22. 20:00

"Mi csak a gyümölcs ízét tudjuk megőrizni": a magyar szörpforradalom egyik bölcsőjében jártunk

Addig gépesítünk, amíg az nem megy a minőség rovására, vallja Galajda Péter, aki azért kezdett el szörpöt gyártani, mert nem talált megfelelőt a piacon. A Mayer szörp mára az egyik legismertebb prémium élelmiszer lett, ahol ugyan mindig van a polcon a nagymama főzetét idéző eperszörp, de kísérleteznek chilivel és kaporral is.