Az orosz mezőgazdasági miniszter egy moszkvai agrárfórumon jelentette be, hogy három év múlva már hazája termelői is képesek lesznek arra, hogy parmezán sajtot készítsenek.
Alekszandr Tkacsov elismerte, hogy parmezánt készíteni nem egyszerű, de emlékeztetett arra, hogy az Oroszországban jelenleg három-négy "szuperkorszerű" élelmiszerüzem épül, ahol képesek lesznek minőségi tejtermékek előállítására. Legyen szó kemény sajtról, lágy sajtról vagy éppen az olasz specialitásnak számító minőségi parmezánról – jelentette az Interfax hírügynökség.
Sajtügyben az oroszok nem állnak valami jól. A Krím annektálása miatt bevezetett nyugati szankciókra válaszul ugyanis 2014 óta Moszkva megtiltotta a mezőgazdasági termékek importját a nyugati világból, így Olaszországból is. Így került tiltólistára a parmezán is. De az orosz sajtkészítők nem ismernek lehetetlent. (képünk illusztráció)