Vállalkozás hvg.hu 2017. július. 02. 15:17

Újra kinyitott a tíz napja bezáratott Nagyi palacsintázója

A helyet a Nébih záratta be azonnali hatállyal, miután súlyos hiányosságokat talált.

Múlt pénteken záratta be azonnali hatállyal a Batthyányi téri Nagyi palacsintázóját a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) egészséget veszélyeztető élelmiszerbiztonsági és higiéniai hiányosságok miatt, a helyszínen talált 30 kilogramm nyomon követhetetlen készételt lefoglalták. A helyiségek és a berendezések erősen szennyezettek voltak, az ételkészítési technológia sem volt biztonságos. A Nébih korábbi közleménye szerint az étkezde csak akkor nyithat ki újra, ha a 24 órás üzemeltetéshez igazított takarítási utasítást kidolgozták, az élelmiszerbiztonságra vonatkozó HACCP rendszert átdolgozták, a dolgozók soron kívüli élelmiszerbiztonsági oktatását elvégezték és a rendezett üzletet, valamint a biztonságos üzemeltetéshez feltételül szabott dokumentumokat a Nébih szakembereinek bemutatták.

A jelek szerint ez megtörtént, a hely ugyanis újra nyitva van - tapasztalta kollégánk. A palacsintázó Facebook-oldala alapján ráadásul ez pár napja így lehet, találtunk egy csütörtöki vendégbejegyzést is.

Vállalkozás Gyükeri Mercédesz 2024. december. 22. 20:00

"Mi csak a gyümölcs ízét tudjuk megőrizni": a magyar szörpforradalom egyik bölcsőjében jártunk

Addig gépesítünk, amíg az nem megy a minőség rovására, vallja Galajda Péter, aki azért kezdett el szörpöt gyártani, mert nem talált megfelelőt a piacon. A Mayer szörp mára az egyik legismertebb prémium élelmiszer lett, ahol ugyan mindig van a polcon a nagymama főzetét idéző eperszörp, de kísérleteznek chilivel és kaporral is.