Egy különleges csokoládé és egy nyarat idéző málna verseng a világ legjobb fagylaltjának címéért.
A székesfehérvári/budapesti Damniczki Cukrászda málnafagylaltja és a gyenesdiási Bringatanya Fagyizó „il mio cioccolato” nevű kreációja nyerte a Gelato World Tour magyarországi versenyét, a júliusi olaszországi európai döntőn így ez a két édesség képviselheti Magyarországot.
A Carpigiani cég által szervezett versengés világdöntője szeptemberben lesz Riminiben, ezen a kontinensbajnokok versengenek majd a világ legjobb fagylaltja címért – mondta el a hvg.hu-nak Damniczki Balázs. A székesfehérvári cukrász fagylaltjáról is mesélt. A málnafagyi náluk több ízkombinációban is elkészült már (vörösboros málnájuk az év fagylaltja is volt), most a feketeteás verzióhoz került bergamott, hozzá pedig mandularopogós és pisztáciaöntet.
A Bringatanya fagylaltja sem kevésbé különleges: Sao Toméból származó kakaóból készült 70,5 százalékos étcsokoládé az alapja, amihez maracujagyümölcsöt tettek, a tetejére pedig karamellizált ostyalap és kakaóbabtöret került – tudtuk meg Somogyi Renátától.