Vállalkozás hvg.hu 2016. február. 25. 13:15

Májusban nyílik Jamie Oliver budapesti étterme

Még soha nem járt Budapesten a "pucér szakácsként" is ismert Jamie Oliver, akinek étterme elvileg májusban a Várban nyílik majd meg. A szakács imád magyarokkal dolgozni, szerinte nagyon intelligensek és sokat dolgoznak.

Májusban nyitja meg budapesti éttermét Jamie Oliver brit szakács, aki az elmúlt években a világ egyik legsikeresebb, sokoldalú gasztrovállalkozását hozta össze, számos főzőműsora mellett több könyve is megjelent, és több országban is van már étterme. Mint arról korábban beszámoltunk, a budapesti egységet Zsidai Zoltán Roy – többek között a Spíler és az ÉS tulajdonosa – fogja megnyitni a Várban a volt Hadik étterem helyén.

Budapesten Jamie's Italian néven nyílik majd meg a Jamie Oliver-lánchoz tartozó olasz étterem, bár mint a szakács Indexnek adott interjújából kiderül, még soha nem járt nálunk. Az étteremben kötelező Jamie Oliver-receptekkel dolgozni, és a konyhában a szakács többi étterméhez hasonlóan lesz majd egy kamera is, amely felveszi a kimenő tányérokat. Mint elmondta, próbálnak egységes képet nyújtani a világ minden táján, de néha muszáj figyelembe venni a helyi sajátosságokat, Oroszországban például kénytelen volt a krumplipürét is felvenni az étlapra. 

A 41 éves szakács arról is beszélt, hogy imád magyarokkal dolgozni, jelenleg is magyar a házvezetőnője, akitől nagyon sokat hallott már a magyar ételekről és Budapestről. S az éttermeiben is sok magyar dolgozik. Mint mondta, szerinte munkaadóként megéri magyarokkal dolgozni, mert intelligensek és nagyon sokat dolgoznak. Úgy érzi, teljesen érti a magyar konyhát, és a mögötte meglévő filozófiát is. Egyébként sok magyar szakácskönyve is van.

Jamie Oliver, aki Nagy-Britanniában sokat tett az egészséges és finom menzás ételekért, valamint az egészséges táplálkozásért azt is hozzátette, Magyarországnak nagyon jók az adottságai, mert sok a vegyszermentes és GMO-mentes terület, nagyon sok a jó alapanyag, amikből nagyon sok mindent ki lehet hozni. Pozitívnak értékelte a chipsadó bevezetését is, bár mint mondta, csak remélni tudja, hogy az oktatásba megy a pénz.

 

Vállalkozás Gyükeri Mercédesz 2024. december. 22. 20:00

"Mi csak a gyümölcs ízét tudjuk megőrizni": a magyar szörpforradalom egyik bölcsőjében jártunk

Addig gépesítünk, amíg az nem megy a minőség rovására, vallja Galajda Péter, aki azért kezdett el szörpöt gyártani, mert nem talált megfelelőt a piacon. A Mayer szörp mára az egyik legismertebb prémium élelmiszer lett, ahol ugyan mindig van a polcon a nagymama főzetét idéző eperszörp, de kísérleteznek chilivel és kaporral is.