Vállalkozás hvg.hu 2014. április. 22. 05:19

Új húsgombócot vezet be az IKEA

Károsanyag-kibocsátását kívánja csökkenteni az IKEA azzal, hogy hamarosan vegetariánus húsgombócot kínál éttermeiben.

Évről évre 150 milliárd darabot ad el többnyire sertés- és marhahúsból készült húsgombócaiból az IKEA nemzetközi bútorgyártó. A vállalat szerint ez az élelmiszer az egyik legnépszerűbb, de a legkevésbé környezetbarát fogás a menüjükön, tömegtermelése igen magas szén-dioxid-kibocsátással jár együtt. Erre hivatkozva vezeti be a cég a vegetariánus húsgombócot - adta hírül a Daily Telegraph.

Bár továbbra is árulják majd a népszerű terméket, folyamatosan dolgoznak azon, hogy alacsonyabb kibocsátással járó alternatívát kísérletezzenek ki a húsgombócra. Az új, csirkehúsból vagy növényi alapanyagokból készült húsgombócot a jövő évtől vezethetik be az IKEA-éttermekben.

A vega húsgombócban biztos nem lesz lóhús
ikea.cz

Mint arról a hvg.hu is beszámolt, tavaly év elején lóhúst találtak az IKEA cseh, brit, portugál, holland és belga egységei számára Svédországban gyártott húsgolyókban. A bútoráruházlánc közölte, a vásárlók "esetleges aggodalmai" miatt felfüggeszti a gyorsfagyasztott és elkészített húsgolyók értékesítését a magyarországi üzletekben is.

Népszerűsége miatt a fogás gyorsan visszakerült az IKEA-étlapokra.

Vállalkozás Gyükeri Mercédesz 2024. december. 22. 20:00

"Mi csak a gyümölcs ízét tudjuk megőrizni": a magyar szörpforradalom egyik bölcsőjében jártunk

Addig gépesítünk, amíg az nem megy a minőség rovására, vallja Galajda Péter, aki azért kezdett el szörpöt gyártani, mert nem talált megfelelőt a piacon. A Mayer szörp mára az egyik legismertebb prémium élelmiszer lett, ahol ugyan mindig van a polcon a nagymama főzetét idéző eperszörp, de kísérleteznek chilivel és kaporral is.