Vállalkozás hvg.hu 2014. március. 24. 15:31

5 tipp, hogy miért kell a céges weboldal

Miért kell a cégemnek weboldal? Hogyan fogjak hozzá? Mibe kerül ez nekem?

A hazai kisvállalkozások 55 százalékának nincs honlapja. Holott egy céges weboldal sokkal többet jelent, mint egy digitális névjegy. De miért jó a vállalkozásának a céges weboldal?

A 3 legjobb weboldalkészítő

A három legjobb, magyarul is elérhető, ingyenes weboldalkészítő a WordPress, a Drupal, a Joomla. A hozzájuk tartozó kiegészítőkkel később bármilyen fejlesztést – webáruház, hírlevél – könnyen el tudunk készíteni. Nagyon profin össze vannak rakva keresőoptimalizálás szempontjából is, vagyis később ingyenesen fog hozni látogatókat a céges honlapra. A világon a WordPress a legnépszerűbb, közel 60 millió honlap ezzel készült. Ezt használja a New York Times, a People magazin vagy Sylvester Stallone is.

1. Új ügyfelekhez juthat el

Ha fent van a neten, termékeit és szolgáltatásait többen fogják keresni. A céges oldalon hatékonyan tud közösséget építeni és friss információkkal láthatja el vásárlóit. Így egyre többen fognak majd a cégétől vásárolni.

2. Hatékonnyá teszi a munkát, időt takarít meg

Az interneten a cége állandóan nyitva tart. Leendő vevői földrajzi és időbeli korlát nélkül térhetnek be Önhöz. Ha webshopja is van, a vásárlási folyamat teljesen automatizáltan bonyolódhat a világhálón keresztül!

3. Lekörözi a konkurenciát

Ha nincs fent a cége, Önt fogják lekörözni. Ha fent van, akkor Ön körözhet le másokat. Ne hagyja, hogy a versenytársak ajánlatai közül válogassanak a vevői!

4. Majdnem ingyen van

A három legjobb honlapkészítő program ingyen van, magyarul is elérhető, és könnyen használható. A tárhelyek is ingyenesek, a cégneves domain regisztráció és használat kerül pár ezer forintba évente. Ne dőljön be profinak látszó weboldalkészítőknek, akik súlyos tízezreket elkérhetnek azért, amit Ön ingyen is el tud készíteni.

5. Egyáltalán nem nehéz elkészíteni

Amellett, hogy a legnépszerűbb honlap készítők, tartalomkezelők ingyenesek, könnyen használhatók is. Nem kell hozzájuk speciális tudás, vagy ha igen, azt fél óra alatt meg lehet tanulni.

Vállalkozás Gyükeri Mercédesz, Rácz Gergő 2024. december. 29. 17:30

Ahol a rizs az isten és perui a spárga: a Nobuban jártunk

Lehet variálni egy felső polcos étteremlánc menüsorában, vagy az főben járó vétek? Honnét tudja egy ázsiai kulináriát szolgáló étterem beszerezni az alapanyagait Budapesten, és hogy lesz a megoldás végül Spanyolország? Ezekről és sok másról faggattuk a Nobu Budapest séfjét, Schreiner Gábort, közben azt is megkérdeztük, hogy a halak filézése közben milyen gyakran vágja meg a kezét.