2013. október. 14. 13:23 hvg.hu Utolsó frissítés: 2013. október. 14. 14:03 Vállalkozás

Nyitás előtt egy újabb gyorsétterem hálózat

Hírek szerint még idén az Árkád üzletházban nyitja meg első egységét Magyarországon a Mucho Burrito kanadai franchise étteremlánc.

Várhatóan az év végén, vagy a jövő év legelején az Árkádban nyílik az első Mucho Burrito lánc első magyarországi tagja – mondta a hvg.hu-nak Rózsa József franchisetulajdonos. A világszerte 400 üzlet felvonultató, nemzetközi „mexikói” gyorsétterem franchise márka hazai mester franchise jogának tulajdonosa ugyanaz a magyar kft., amelyik a Nordsee, valamint a nálunk ezután indítani tervezett Wienerwald magyarországi mester franchise jogaival is rendelkezik – írja a Franchiseportal. A Mucho Burrito egy 2006-ban indult, kanadai alapítású hálózat, az Extreme Brandz-csoport tagja, amelyhez 3 másik lánc tartozik (Extreme Pita, Via Cibo–Italian Street Food, Purblendz).

A mississauga-i (Kanada) Mucho Burrito hálózat 1960 június 13-án, nyitotta meg első egységét. A csoport összesen 350 egységével Észak-Amerikában (a Mucho Burritónak 2010 végén sikerült az USA-ban is megvetnie a lábát) nem tartozik a legnagyobbak közé, de dinamikus fejlődését bizonyítja, hogy szemet vetett rá a kéttucatnyi láncot irányító MTY Food Group-csoport, és júniusban bejelentette felvásárlási szándékát.

A budapesti a hálózat második európai gyorsétterme lenne (az első Londonban működik). A Mucho Burrito kimondottan a mexikói gasztronómia ízeit hivatott népszerűsíteni – a hazai jogtulajdonos többek között arra épít, hogy a színes, fűszeres, változatos konyha közel áll a hazai ízléshez.

hvg360 Pálúr Krisztina 2025. január. 03. 19:45

„Szüleink és nagyszüleink rutinszerűen spóroltak” – de lehet-e egyszerre takarékoskodni és egészségesen étkezni?

Érezhetően tovább drágultak az élelmiszerek, sokaknak kell még szorosabbra húzni a nadrágszíjat, és ez nem kellemes érzés. Balázs Barbara újságíró és takarékos gasztroblogger könyve útmutató ahhoz, hogyan lehet a házikoszttal takarékoskodni, milyen a mértékletes konyha, és hogyan győzhetjük le a kisebbségi komplexusainkat, ha főzésről van szó. <strong>Mit érdemes megtartani a régi idők szokásaiból</strong>, és hogyan spóroljanak, akik speciális diétára szorulnak?