2013. március. 14. 10:57 MTI Utolsó frissítés: 2013. március. 14. 10:56 Vállalkozás

A jakutföldi légitársaság indítana chartert Moszkvából Hévízre

Április közepén charter légijáratokat indíta Robinson Tours és az orosz Vedi Tour Group Moszkvából Sármellékre, ahonnan Hévízre és környékére szállítják utazókat.

Charterjáratok indulnak Moszkvából Sármellékre, heti egy alkalommal, vasárnaponként közlekednek majd Moszkvából és azokat az önkormányzat kezelésében lévő Hévíz-Balaton Airport fogadja. Papp Gábor polgármester szerint az áprilisi indulás után a heti charterlánc akár rendszeres légi járattá is válhat. A járatokat két utazási iroda, a Robinson Tours és az orosz Vedi Tour Group, valamint a Jakutyija szibériai légitársaság szervezi, szemben egy korábbi bejelentéssel, amely szerint az 1000 út orosz utazási iroda a Tatarstan légitársasággal együttműködve charterjáratokat indít Sármellékre.

Jakócs György, a Robinson Tours vezérigazgatója bejelentette, hogy április közepétől októberig tervezik üzemeltetni a Moszkva-Sármellék charterjáratokat. Irina Fegyina, az orosz Vedi Tour Group vezérigazgatója szerint cégük nem akarja önköltségi ár alatt értékesíteni a hévízi gyógyüdülési lehetőséget magába foglaló utakat.

A beharangozott charterjáratokat üzemeltető, 2003-ban alapított Jakutyija légitársaságban Jakutföld kormánya is részvényes. A társaság több mint 30, főként Boeing repülőgéppel rendelkezik, és 2012-ben kapta meg a Nemzetközi Légi Szállítási Szövetség (IATA) engedélyét.

hvg360 Gyükeri Mercédesz 2025. február. 17. 19:30

Ha Gordon Ramsay megszerette, nekünk is jó lesz? Az áldott és átkozott margarin

Nincs még egy olyan modern élelmiszer, amelyik kezdettől fogva ilyen erős érzelmeket váltott volna ki, mint a margarin. Tekintettek rá drága terméket kiváltó megmentőként, aztán a drága termék pusztítandó hamisítványaként. Egy időben méltatták azért, hogy egészséges, aztán az volt vele a baj, hogy nem, mostanában pedig mentes és fenntartható alternatívaként tálalják a gyártók. Most, hogy a margarin oldalán Gordon Ramsay-t állította versenybe egy cég, mi sem maradhattunk ki, és megnéztük: vajon tényleg össze lehet keverni a margarint a vajjal? És előállítható otthon, pálmaolaj és mindenféle adalékok nélkül?