2012. július. 26. 14:57 MTI Utolsó frissítés: 2012. július. 26. 14:38 Karrier

Új vezetője lett az Ópusztaszeri Nemzeti Történeti Emlékparknak

A jövőben Kertész Péter néprajzkutató irányítja az Ópusztaszeri Nemzeti Történeti Emlékparkot (ÓNTE), az intézményt fenntartó nonprofit kft. azonban továbbra is számít a korábbi igazgató, Tokovics Tamás munkájára - tájékoztatta a Csongrád Megyei Intézményfenntartó Központ csütörtökön az MTI-t.

Tokovics Tamás visszahívásáról és Kertész Péter kinevezéséről csütörtökön döntött az ÓNTE Nonprofit Kft. taggyűlése - áll az MTI-hez eljuttatott közleményben. 

Kertész Péter néprajz szakos bölcsész diplomáját a Szegedi Tudományegyetemen szerezte, az emlékparkot létrehozó Trogmayer Ottó és Juhász Antal professzor egykori tanítványa. Korábban a Csongrád Megyei Önkormányzat, majd a Csongrád Megyei Intézményfenntartó Központ szervezetén belül látta el a közművelődési referensi feladatokat. 

Az új ügyvezető majdnem egy évtizede foglalkozik az emlékpark ügyeivel, az elmúlt években a park több sikeres pályázatában közreműködött. Tagja volt a megyei közgyűlés által 2009-ben létrehozott ÓNTE-munkacsoportnak is.

Az új ügyvezető feladata a jelenleg zajló központi kultúrfinanszírozás átalakításával összefüggő változtatások helyi lebonyolítása és az, hogy szakmai munkájával az Ópusztaszeri Nemzeti Történeti Emlékparkot összmagyar emlékhellyé fejlessze - áll a közleményben.

hvg360 Gyükeri Mercédesz 2025. február. 17. 19:30

Ha Gordon Ramsay megszerette, nekünk is jó lesz? Az áldott és átkozott margarin

Nincs még egy olyan modern élelmiszer, amelyik kezdettől fogva ilyen erős érzelmeket váltott volna ki, mint a margarin. Tekintettek rá drága terméket kiváltó megmentőként, aztán a drága termék pusztítandó hamisítványaként. Egy időben méltatták azért, hogy egészséges, aztán az volt vele a baj, hogy nem, mostanában pedig mentes és fenntartható alternatívaként tálalják a gyártók. Most, hogy a margarin oldalán Gordon Ramsay-t állította versenybe egy cég, mi sem maradhattunk ki, és megnéztük: vajon tényleg össze lehet keverni a margarint a vajjal? És előállítható otthon, pálmaolaj és mindenféle adalékok nélkül?