Itthon hvg.hu 2024. november. 26. 11:51

Magukat rendőrnek kiadva csaltak ki milliókat idősektől azzal a szöveggel, hogy a gyerekük lebukott fegyverkereskedő

Az idős nőnek beadta az álrendőr, hogy ha pénzt és ékszereket kap, akkor a lányát elengedik.

Rendőrnek és ügyvédnek kiadva magukat csaltak ki 15 millió forint értékben pénzt és ékszereket két idős embertől egy bűnbanda tagjai – írja a police.hu.

A bűnözők egyike november 19-én, magát rendőrnek kiadva, azzal hívott fel egy nőt, hogy a lánya egy fegyvert tartalmazó csomagot adott fel a postán, ezért a rendőrség elfogta. Az idős nőnek azt mondta, hogy amennyiben pénzt és ékszereket ad át, a lányát elengedik. Az asszony végül az utasításoknak megfelelően egy újbudai parkban tette le az ékszereivel teli táskát, másnap pedig 11 millió forintot vett ki a bankból, amit szintén a bűnözőknek hagyott valahol.

Két nappal később a banda egy 78 éves nőt keresett meg telefonon, de ekkor már ügyvédként mutatkozott be a hívó fél. Az ürügy viszont ugyanaz volt: azt mondták neki, hogy a fia egy olyan csomagot adott fel, amelyben fegyver volt, és körülbelül 3 millió forintot kértek tőle. Az asszonytól két férfi vette át a pénzt még aznap. 

A rendőrség összehangolt felderítőmunkával azonosította a feltételezett elkövetőket, és röviddel a bejelentés után elfogta őket. A nyomozók a 31 éves cseh, valamint a 40 éves szlovák állampolgárságú férfit csalás bűntett megalapozott gyanúja miatt hallgatták ki, őrizetbe vették őket, és kezdeményezték letartóztatásukat. Harmadik társukat – aki a gyanú szerint a telefonhívásokat bonyolította le – még keresik. 

Nyitóképünk illusztráció.

Hirdetés
Élet+Stílus Nemes Nikolett 2024. december. 28. 18:00

Pisszeghet, sípolhat, szisszenhet és pöföghet a befőttesüveg, de pont ez a jó: így  fermentáltunk savanyú káposztát

Csodás vitamin- és tápanyagbombával kényeztethetjük a mikrobiomunkat a téli ínség idején, ha fermentált ennivalókat fogyasztunk. Többek között savanyú káposztát is készíthetünk ezzel a módszerrel – elmondjuk, hogyan érdemes csinálni lépésről lépésre, mit kell tudni a sózásról, fűszerezésről, hogyan kombináljuk az alapanyagokat, és mire figyeljünk különösen az erjesztés során.