Itthon hvg.hu 2024. november. 19. 10:34

Vádat emeltek az Árpád hídi gázoló ellen

Maximum öt év fogházat kaphat a tuning-Mercedes sofőrje és a vezetéstől örökre eltilthatják.

Vádat emelt a Fővárosi Főügyészség azzal a 34 éves férfival szemben, aki tavaly nyáron okozott halálos balesetet az Árpád hídon – közölte a Fővárosi Főügyészség.

A csaknem 700 lóerősre tuningolt Mercedes sofőrje egy 26 éves, a híd korláttal elválasztott járdáján kialakított kerékpárúton szabályosan közlekedő kerékpárost gázolt halálra, miközben egy spontán kialakult gyorsulási versenyben vett részt két BMW-vel. A versenyzésben részt vevő egyik BMW sofőrjével szemben szintén vádat emeltek.

A Mercedes vezetőjére letöltendő fogházbüntetést kértek halált okozó közúti baleset gondatlan okozásának vétsége miatt azzal, hogy végleg tiltsák el a közúti járművezetéstől – mondta a 24.hu-nak Rab Ferenc, a Fővárosi Főügyészség helyettes szóvivője. Ez azt jelenti, hogy a kerékpáros halálát okozó férfi maximum öt évet kaphat.

A vele ütköző BMW-s ellen felfüggesztett fogházbüntetés és pénzbüntetés kiszabását indítványozták, a vezetéstől pedig meghatározott időre tiltanák el.

Az illegális gyorsulási versenyek belső világáról ebben a cikkben írtunk:

“Amikor hallod a szirénát, beletaposol és mindenki szanaszét spriccel” – Egy illegális gyorsulási versenyző felfedi a szubkultúra titkait

Miért nem félnek a sebességméréstől az illegális gyorsulási versenyzők? Miért tűnhet úgy, hogy nem is versenyeznek? Hol szerveződnek a tiltott futamok? Mennyivel mennek éjjel a Hungárián? Bennfentes forrásunk elmesélte, kik és miért lesznek tagjai egy ilyen közösségnek.

Hirdetés
Élet+Stílus Nemes Nikolett 2024. december. 28. 18:00

Pisszeghet, sípolhat, szisszenhet és pöföghet a befőttesüveg, de pont ez a jó: így  fermentáltunk savanyú káposztát

Csodás vitamin- és tápanyagbombával kényeztethetjük a mikrobiomunkat a téli ínség idején, ha fermentált ennivalókat fogyasztunk. Többek között savanyú káposztát is készíthetünk ezzel a módszerrel – elmondjuk, hogyan érdemes csinálni lépésről lépésre, mit kell tudni a sózásról, fűszerezésről, hogyan kombináljuk az alapanyagokat, és mire figyeljünk különösen az erjesztés során.