Itthon hvg.hu 2024. augusztus. 07. 20:21

Újabb három településen zárták be a postákat

A becsukott hivatalok helyett mobilposta fog működni, ám van, ahol csak naponta 20 percig lesz nyitva.

Újabb három településről derült ki, hogy a hónap elejétől bezárt a posta – derül ki az RTL Híradójából.

Bár a Nógrád megyei Ecsegen az önkormányzatnak és egy helyi vállalkozónak is felajánlották, hogy vigyék tovább a postát, ám olyan kevés pénzt ajánlottak érte, hogy nem érte meg elvállalni.

A bezárt postahivatalok helyett mobilposták fognak működni, ám ezek lényegesen rövidebb ideig fognak működni, Ecsegen például naponta alig több mint egy órán át, de például a Komárom-Esztergom megyei Únyon csak 20 percig.

Mint korábban mi is megírtuk, augusztus elsejével mintegy száz postahivatalt zártak be költségracionalizálásra hivatkozva. Bár a sajtó szerette volna megtudni, hogy hány hivatalt érintenek a bezárások, hányan veszíthetik el emiatt az állásukat, valamint azt is, várhatók-e újabb bezárások, de a Magyar Posta nem volt hajlandó válaszolni a kérdésekre.

A postabezárási hullám már több mint egy éve elkezdődött, az akkori tervek arról szóltak, hogy a kistelepüléseken az állandó hivatalok feladatait vagy az önkormányzatok bevonásával látnák el, vagy mobilpostával váltanák ki. Az előzményekről itt írtunk bővebben: 

Az utóbbi évek legnagyobb felmondási hulláma zajlik a Postánál, a béremelés sem állítja meg

Az átlagosan 10 százalék körüli, valójában összetetten sávos béremelés kevés, a fiókbezárások és leépítések pedig elbizonytalanítják a dolgozókat, akik tömegével mondanak fel a Postánál.

Hirdetés
Élet+Stílus Nemes Nikolett 2024. december. 28. 18:00

Pisszeghet, sípolhat, szisszenhet és pöföghet a befőttesüveg, de pont ez a jó: így  fermentáltunk savanyú káposztát

Csodás vitamin- és tápanyagbombával kényeztethetjük a mikrobiomunkat a téli ínség idején, ha fermentált ennivalókat fogyasztunk. Többek között savanyú káposztát is készíthetünk ezzel a módszerrel – elmondjuk, hogyan érdemes csinálni lépésről lépésre, mit kell tudni a sózásról, fűszerezésről, hogyan kombináljuk az alapanyagokat, és mire figyeljünk különösen az erjesztés során.