Itthon hvg.hu 2024. augusztus. 05. 11:04

A konditerem nyitvatartási ideje miatt támadt rá egy férfi egy Somogy megyei település polgármesterére

Letöltendő börtönbüntetés is lehet az ügy vége.

A Kaposvári Járási Ügyészség hivatalos személy elleni erőszak bűntette miatt emelt vádat azzal a harmincas éveiben járó férfival szemben, aki – a vád szerint – a vita hevében leköpte és megfenyegette a falu polgármesterét – írja az ügyészség honlapja.

A férfi egy Kaposvár környéki községben él, ahol a konditerem a falu iskolájában működik. A későbbi vádlottnak nem tetszett a konditerem nyitvatartási ideje, ezért elment, hogy a fogadóóráján felelősségre vonja miatta a község polgármesterét.

A település vezetője akkor egy másik lakó problémáját hallgatta, de ez a férfit nem zavarta, és engedély nélkül berontott a polgármester irodájába, majd agresszívan számonkérte a nyitvatartási idő miatt, mire a polgármester felszólította, hogy az irodából menjen ki, várja ki a sorát, és közölte vele azt is, hogy a helyiséget csak a meghatározott nyitvatartási időben lehet használni.

A férfi a felszólítás ellenére nem ment ki az irodából, ezért a polgármester jobbnak látta a meghallgatáson lévő asszonyt kikísérni, de ahogy elhaladtak mellette, a férfi két alkalommal szemtájékon köpte, illetve fenyegetni kezdte a település vezetőjét, amit csak azután hagyott abba, hogy már a jelen lévő asszony is rendreutasította.

Az ügyészség a Kaposvári Járásbíróságra benyújtott vádiratában a férfival szemben végrehajtandó börtönbüntetés és közügyektől eltiltás kiszabására tett indítványt.

Hirdetés
Élet+Stílus Nemes Nikolett 2024. december. 28. 18:00

Pisszeghet, sípolhat, szisszenhet és pöföghet a befőttesüveg, de pont ez a jó: így  fermentáltunk savanyú káposztát

Csodás vitamin- és tápanyagbombával kényeztethetjük a mikrobiomunkat a téli ínség idején, ha fermentált ennivalókat fogyasztunk. Többek között savanyú káposztát is készíthetünk ezzel a módszerrel – elmondjuk, hogyan érdemes csinálni lépésről lépésre, mit kell tudni a sózásról, fűszerezésről, hogyan kombináljuk az alapanyagokat, és mire figyeljünk különösen az erjesztés során.