Itthon hvg.hu 2024. július. 04. 07:56

Megszökött egy rab a martonvásári börtönből

Ötvennapos elzárását töltötte, a szökéssel többéves szabadságvesztést kockáztat.

„Engedély nélkül távozott” a Közép-dunántúli Országos Büntetés-végrehajtási Intézet egyik alacsony biztonsági besorolású fogvatartottja a börtön martonvásári objektumának területéről – írta meg a feol.hu megkeresésére a Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnoksága (BvOP). A lap már korábban beszámolt arról, hogy egy rab megszökött a martonvásári börtönből, ezt az értesülését erősítette meg a büntetés-végrehajtás sajtóosztálya.

Közlésük szerint a férfi kisebb súlyú bűncselekmény elkövetése miatt töltötte Martonvásáron a mindössze 50 nap időtartamú elzárását. „A büntetés-végrehajtási intézet és a rendőrség azonnal megkezdte a 31 éves fogvatartott felkutatását, amely jelenleg is nagy erőkkel tart” – írták.

A feol.hu úgy tudja, hogy a férfit kisebb lopás vétsége miatt ítélték el, a büntetése egy részét pedig már le is töltötte. A szökéssel azonban többéves börtöntüntetést kockáztat.

Frissítés: Néhány órán belül elfogták a szökött férfit, majd előállították a Gárdonyi Rendőrkapitányságon, végül a baracskai börtönbe vitték – közölte csütörtök reggel a BvOP.

Az éjszakai kutatásban többek között test- és hőkamerákat, illetve két drónt is bevetettek. A férfi keresésében a büntetés-végrehajtási szervezet 126 munkatársa és öt szolgálati kutya vett részt, a rendőrség is nagy erőkkel segítette a munkát.

Megerősítették: a férfi meggondolatlan tette miatt az 50 napos elzárás letöltése helyett többéves börtönbüntetésre számíthat.

Kiürítik a győri börtönt, mert nem alkalmas a biztonságos fogva tartásra

Erre azután jöttek rá, hogy két rab megpróbált megszökni úgy, hogy egy letört ágylétra darabjával próbálták megbontani a cella falát.

Hirdetés
Élet+Stílus Nemes Nikolett 2024. december. 28. 18:00

Pisszeghet, sípolhat, szisszenhet és pöföghet a befőttesüveg, de pont ez a jó: így  fermentáltunk savanyú káposztát

Csodás vitamin- és tápanyagbombával kényeztethetjük a mikrobiomunkat a téli ínség idején, ha fermentált ennivalókat fogyasztunk. Többek között savanyú káposztát is készíthetünk ezzel a módszerrel – elmondjuk, hogyan érdemes csinálni lépésről lépésre, mit kell tudni a sózásról, fűszerezésről, hogyan kombináljuk az alapanyagokat, és mire figyeljünk különösen az erjesztés során.