Itthon hvg.hu 2024. június. 20. 11:37

Kilenc év fegyházat kapott az idős nőre támadó férfi

A buszon figyelt fel az idős nőre, hazáig követte, majd erőszakkal elvette a szatyrát.

Jogerősen kilenc év fegyházbüntetésre és ugyanennyi közügyektől való eltiltásra ítélte a Fővárosi Törvényszék a férfit, aki kirabolt egy idős nőt – közölte a bíróság sajtóközleménye. Az elkövetőt bűncselekmény elhárítására időskoránál fogva korlátozottan képes személy sérelmére elkövetett rablás bűntettével és más bűncselekménnyel vádolták.

A férfi 2022. december 4-én délután vette észre a vele egy buszon utazó idős, járóbottal közlekedő nőt, akit hazáig követett. Ott megpróbálta kiragadni a kezéből a szatyrot, amikor a nő próbált ellenállni, többször ököllel a kezére ütött. Az elkövető a szatyorral együtt elmenekült, az idős nőnek 23 ezer forintos kárt okozott, elvitte a pénztárcája mellett az iratait és a mobiltelefonját is.

Az idős nő nyolc napon belül gyógyuló sérülést szenvedett, de kora és egészségügyi állapota miatt akár súlyosabb kárt is okozhatott volna a férfi, akit a rablás mellett testi sértés bűntettének kísérletével vádoltak meg. Az első fokon a Pesti Központi Kerületi Bíróság által kiszabott büntetés ellen a vádlott enyhítésért, védője elsősorban felmentésért, másodsorban enyhítésért jelentett be fellebbezést.

Másodfokon a Fővárosi Törvényszék az ítéletet helybenhagyta azzal a kiegészítéssel, hogy okirattal visszaélés és készpénz-helyettesítő fizetési eszközzel visszaélés vétségét is elkövette a férfi, mivel az áldozat személyes iratait és bankkártyáit is magával vitte.

Hirdetés
Élet+Stílus Nemes Nikolett 2024. december. 28. 18:00

Pisszeghet, sípolhat, szisszenhet és pöföghet a befőttesüveg, de pont ez a jó: így  fermentáltunk savanyú káposztát

Csodás vitamin- és tápanyagbombával kényeztethetjük a mikrobiomunkat a téli ínség idején, ha fermentált ennivalókat fogyasztunk. Többek között savanyú káposztát is készíthetünk ezzel a módszerrel – elmondjuk, hogyan érdemes csinálni lépésről lépésre, mit kell tudni a sózásról, fűszerezésről, hogyan kombináljuk az alapanyagokat, és mire figyeljünk különösen az erjesztés során.