Itthon hvg.hu 2024. március. 30. 16:23

Nem egy őszödi beszéd, de lesöpörni sem lehet - Horváth Oszkár az országot lázban tartó hangfelvételről és a Magyar Péter-jelenségről

Az Önkényes mérvadó műsorvezetője a Deutsche Welle videójában elemez a közösségi média-kommentekre is reagálva.

Megváltó vagy áruló-e Magyar Péter? Erre keresik a választ most legtöbben a magyar neten. Horváth Oszkár úgy véli, a hiány képzi Magyar Péter támogatottságát. Az Önkényes mérvadó rádiós műsorvezető azt mondja, a bemutatott hangfelvétel nem jelent őszödi beszéd szintű botrányt, de olyan ügy, amit nem lehet lesöpörni. Varga Juditnak pedig szerinte az igazságszolgáltatáshoz kellett volna fordulnia, ha bántalmazó kapcsolatban élt.

Horváth beszél arról is, hogy Magyar Péter támogatottságát a hiány képezte, nem az ő személye a gravitációs erő, és az, hogy ennyien bíznak benne, a hiányérzet nagyságát jelzi. Szerinte a Magyar-jelenség annyiban hasonlít Márki-Zay Péter felfutására, hogy ő is jobbos közegből jött, és hogy akik változást várnak ma, azok leginkább onnan várják a változást, nem a mai ellenzéktől.

Varga Judit megnyilvánulásaival kapcsolatban Horváth úgy látja, hogy az emberek véleményalkotása foglyul van ejtve azáltal, hogy egy politikai cselekvéssel szemben egy bántalmazó kapcsolat van szembeállítva. De az ugyanakkor beszédes, hogy volt igazságügyminiszterként inkább a “médialincseléshez folyamodik az igazságszolgáltatás helyett.”

„Nem pukkadt ki a lufi” | Horváth Oszkár Magyar Péterről | Zajszűrő

Megváltó vagy áruló-e Magyar Péter? Erre keresik a választ most legtöbben a magyar neten. Horváth Oszkár úgy véli, a hiány képzi Magyar Péter támogatottságát. A rádiós műsorvezető azt mondja, a bemutatott hangfelvétel nem jelent őszödi beszéd szintű botrányt, de olyan ügy, amit nem lehet lesöpörni.

Hirdetés
Élet+Stílus Nemes Nikolett 2024. december. 28. 18:00

Pisszeghet, sípolhat, szisszenhet és pöföghet a befőttesüveg, de pont ez a jó: így  fermentáltunk savanyú káposztát

Csodás vitamin- és tápanyagbombával kényeztethetjük a mikrobiomunkat a téli ínség idején, ha fermentált ennivalókat fogyasztunk. Többek között savanyú káposztát is készíthetünk ezzel a módszerrel – elmondjuk, hogyan érdemes csinálni lépésről lépésre, mit kell tudni a sózásról, fűszerezésről, hogyan kombináljuk az alapanyagokat, és mire figyeljünk különösen az erjesztés során.