Itthon hvg.hu 2023. december. 20. 14:46

Saját anyja segített elásni a diósjenői gyilkosság áldozatát, egy 19 éves várandós nőt

A két lány anyja tudott a gyilkosságokról, egyikük holttestének elrejtésében segített is a férfinak.

19 és 14 éves nevelt lányai 2009-es meggyilkolása miatt emelt vádat a Nógrád Vármegyei Főügyészség egy diósjenői férfi ellen.

A vádirat szerint a most 49 éves férfi 2009-ben összeveszett 19 éves nevelt lányával, mert megtudta róla, hogy várandós. Többször fejbe vágta, miután a fiatal nő a földre került, meg is rugdosta. A nő belehalt sérüléseibe, holttestét a férfi élettársával, a megölt nő tulajdon édesanyjával együtt ásta el a háza udvarán.

Egy hónappal a gyilkosság után a férfi a megölt nő 14 éves húgával veszett össze, aki bevásárlásra kért tőle pénzt.

A férfi fojtogatni kezdte őt, majd halálra verte.

A holttestet előbb egy ágy alá rejtette, majd éjjel a közeli erdőben elásta.

A vádirat szerint a férfi élettársa, mindkét áldozat édesanyja tudott a gyilkosságokról, viszont ha bárki kereste a lányokat, azt mondta, Budapestre utaztak.

Az RTL Híradója korábban arról számolt be, hogy meggyilkolása előtt a 14 éves lány egy kisfiút szült. A gyermek a csatorna szerint nevelőszülőkhöz került.

A nő ellen bűnpártolás miatt emeltek vádat. Az ügyészség a férfira életfogytiglant kért, de a nőt is börtönbe küldenék. Az ügyészség viszont tett egy engedményt: ha a férfi a váddal egyezően beismeri a gyilkosságokat és lemond a tárgyaláshoz való jogáról, akkor 15 évet kell csupán leülnie büntetéséből. A nő, ha beismerő vallomást tesz, megúszhatja két év börtönnel. Az ügyben a Balassagyarmati Törvényszék fog dönteni.

Hirdetés
Élet+Stílus Nemes Nikolett 2024. december. 28. 18:00

Pisszeghet, sípolhat, szisszenhet és pöföghet a befőttesüveg, de pont ez a jó: így  fermentáltunk savanyú káposztát

Csodás vitamin- és tápanyagbombával kényeztethetjük a mikrobiomunkat a téli ínség idején, ha fermentált ennivalókat fogyasztunk. Többek között savanyú káposztát is készíthetünk ezzel a módszerrel – elmondjuk, hogyan érdemes csinálni lépésről lépésre, mit kell tudni a sózásról, fűszerezésről, hogyan kombináljuk az alapanyagokat, és mire figyeljünk különösen az erjesztés során.